theatrebizarre
theatrebizarre
Nieuws
24 februari 2013

Deze week op dvd en blu-ray

theatrebizarreEr verschenen de afgelopen week maar liefst zes nieuwe en zeer verschillende genretitels op dvd en blu-ray: van fake found footage met boze geesten tot sciencefiction met reusachtige spinnen.

Deel 3 was een prequel maar PARANORMAL ACTIVITY 4 (Universal Pictures, 20 februari) pakt de draad weer op vijf jaar na de gebeurtenissen in PARANORMAL ACTIVITY 2. Terwijl die andere succesvolle horrorserie [REC] het zogenaamd-echt-gefilmd concept in deel drie vaarwel zei, houdt PARANORMAL ACTIVITY 4 er krampachtig aan vast, aldus recensent Lieuwe van Albada. “Waarom filmt dit meisje in godsnaam alles? De meest onbenullige dingen worden door haar vastgelegd. De makers nemen niet eens de moeite daar een goede reden voor te verzinnen.” Toch is de film volgens Lieuwe niet op alle fronten mislukt. Zijn recensie vind je hier.

THE THEATRE BIZARRE (Bridge Entertainment, 19 februari) is een anthology film waarin een jonge vrouw op een avond een schijnbaar verlaten filmtheater bezoekt en er zes horrorverhalen voorgeschoteld krijgt, ingeleid door Udo Kioer als levende marionet. Ieder deel werd geregisseerd door een andere regisseur waaronder Richard Stanley, Tom Savini en Jeremy Kasten.

DREDD 3D (Entertainment One, 20 februari) was één van de betere genrefilms van 2012 en eindigde op de negende plaats in onze top 10 van dat jaar. De avonturen van stripheld Judge Dredd werden al eerder verfilmd in 1995 met Sylvester Stallone in de titelrol. “Judge Dredd weet dat je gezag niet krijgt, maar afdwingt. Regisseur Pete Travis herstelt, na de mislukte film met Sylvester Stallone, het gezag”, schreef Barend de Voogd in zijn recensie. De plot vertoont overeenkomsten met THE RAID (nummer zes in onze top 10) maar volgens scenarioschrijver Alex Garland is dat toeval. “Honestly, I really don’t believe that THE RAID ripped off DREDD. And we didn’t rip them off either. The timing doesn’t allow for it – not that time-based logic has stopped many film journalists from suggesting that we stole their material.”

Een film die wel degelijk schaamteloos leentjebuur speelt is ARACHNOQUAKE (Bridge Entertainment, 19 februari), een productie gemaakt voor syfy-channel, waarin grote spinnen New Orleans aanvallen. De cast bevat een aantal bekende gezichten, zoals Edward Furlong (TERMINATOR 2) en Ethan Philips (Star Trek: Voyager). Regisseur Griff Furst maakte eerder voor syfy-channel LAKE PLACID 3 en voor de beruchte productiemaatschappij The Asylum de UNIVERSAL SOLDIER ripp-off UNIVERSAL SOLDIERS.

Feestvierende tieners worden gestraft in PUNISHMENT (Bridge Entertainment, 19 februari). Waarom? Één en ander zal ongetwijfeld te maken hebben met de vader van het jonge meisje dat in het begin van de film wordt doorgereden door een dronken tiener. Werd in Amerika uitgebracht onder de titel DOWN THE ROAD.

Meer stereotype tieners in SIX GRAVES (Excesso, 21 februari); zeven om precies te zijn. Zes zijn er opgesloten in doodskisten en de zevende mag ze zien te bevrijden. “SIX GRAVES is het Australische antwoord op de SAW-reeks”, vermeldt de inlay. “Mochten ze willen”, schrijft recensent Barend de Voogd, “SIX GRAVES heeft noch de gore, noch de spanning van de beruchte martelhorrorreeks.” De volledige recensie kan je hier lezen.

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!