bait 3d
bait 3d
Nieuws
27 januari 2013

Deze week op dvd en blu-ray

bait 3dAfgelopen week verschenen er maar liefst zeven nieuwe genrereleases op dvd en blu-ray. Voornamelijk horror maar wel in alle mogelijke varianten; van grote enge beesten tot spoken en van mockumentary tot ‘waargebeurd’.

In BAIT 3D (Dutch FilmWorks, 22 januari) gaat een groepje Australische tieners letterlijk naar de haaien. Na een Tsunami komen ze in een ondergelopen supermarkt vast te zitten met niet één, maar twee hongerige exemplaren. “BAIT 3D, geschreven door John Kim en Russell Mulcahy, trekt de aandacht met deze volkomen van de pot gerukte plot”, schreef recensent Barend de Voogd. “De scenaristen vissen daarmee in dezelfde troebele vijver als PIRANHA 3D, SHARK NIGHT 3D en PIRANHA 3DD: films die het moeten hebben van heel veel bloed, heel veel bloot en nog veel meer grappen.” Of de regisseur van BAIT 3D, Kimble Rendall, dat begrepen heeft, kan je hier lezen.

Ook volkomen van de pot gerukt zijn de dorpsbewoners uit het dorpje Mortlake in de horrorkomedie INBRED. Zij hebben het voorzien op vier jongeren die bij wijze van taakstraf een weekendje moeten doorbrengen op het Engelse platteland. Volgens recensent Erik van ’t Holt is de film “dikke pret, mits je van gore en botte grappen houdt”. Zijn recensie lees je in Schokkend Nieuws #100 die begin februari verschijnt.

In dit feestelijke extra dikke nummer staat tevens de recensie van SILENT HOUSE (Paradiso, 24 januari), de Amerikaanse remake van de Urugyaanse horrorfilm LA CASA MUDA (2010). Volgens recensent Phil van Tongeren heeft de Amerikaanse versie in ieder geval één pluspunt; hoofdrolspeelster Elizabeth Olsen.

V/H/S (Splendid, 23 januari) is een verzameling horrorverhalen bijeengehouden door een raamvertelling; inbrekers treffen in een huis een stapel amateurvideo’s aan en kunnen de verleiding niet weerstaan om ze te bekijken. De film “is een mixed affair“, schreef  Tonio van Vugt in zijn recensie, “waarbij het geheel minder is dan de som der delen.” Toch is het niet helemaal een verloren zaak. “Een enkel scenario is vindingrijk. Bijvoorbeeld het verhaal waarin we via een webcam zien hoe een meisje door entiteiten wordt belaagd […].”

Tenslotte drie vuige filmpjes uitgebracht door de FilmFreak waarvan de recensies in de loop van volgende week op onze website zullen worden gepubliceerd.

THE THRILL OF A KILL (22 januari) is een Noorse low budget horrorfilm over een seriemoordenaar die in zich ophoudt in de bossen en meisjes martelt, verminkt, verkracht en vermoord. Niet per sé in die volgorde.

Tevens afkomstig uit Noorwegen is INSIDE THE WHORE (22 januari) van regisseur Reinert Kiil, een mockumentary over de productie van zijn vorige film HORA / THE WHORE. Dat werpt meteen een ander licht op de tot de verbeelding sprekende titel.

RAPE & REVENGE (22 januari) is een titel die verder weinig aan de verbeelding overlaat. De film zou gebaseerd zijn op waargebeurde obsceniteiten met vrouwen in dorpjes aan de Mexicaans/Amerikaanse grens. We kunnen vast verklappen dat recensent Tom Thys de film anderhalve skull gaf.

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!