abraham-lincoln-vampire-hunter-dvd
abraham-lincoln-vampire-hunter-dvd
Nieuws
16 december 2012

Deze week op dvd en blu-ray

abraham-lincoln-vampire-hunter-dvdDe oogst van deze week: een animatiefilm over een paranormaal begaafd jongetje, een instant cultfilm over een rijke jongeman in een limousine, een rom-com met tanden en een historische horrorfilm die een loopje neemt met de Amerikaanse geschiedenis.

PARANORMAN (Universal, 12 december) is de nieuwste film van stop-motion animatiestudio Laika, die eerder o.a. CORALINE maakte. Norman Babcock ziet dode mensen en dieren en kan daar ook mee praten. Dat komt goed van pas als het stadje waarin hij woont belegerd wordt door zombies. “Bij het stop-motion pareltje PARANORMAN moet je jezelf er meerdere keren aan herinneren dat dit níet uit de computer komt”, schreef Marjan Westbroek ten tijde van de bioscooprelease. “Van Normans weerbarstige haar, tot de bakstenen in de muren van het huis, de grassprieten en de steekjes in oma’s breiwerk, alles ziet er perfect uit.” Of Marjan vindt dat studio Laika er daarnaast in geslaagd is een goede zombiefilm voor kinderen te maken kan je hier lezen.

Absoluut niet geschikt voor kinderen is COSMOPOLIS (E-one, 12 december). Voor een aantal volwassen waarschijnlijk ook niet, want COSMOPOLIS is een “vreemde en abstracte film”, schrijft recensente Hedwig van Driel. Na wat toegankelijker films als EASTERN PROMISES en A DANGEROUS METHOD, lijkt regisseur David Cronenberg met deze film weer een beetje terug te keren naar zijn body-horror periode. “De vlezigheid van alles – of het nu gaat om seks, geweld of een doktersonderzoek – is ouderwets Cronenbergiaans”, aldus Hedwig in haar recensie

Niets van dat alles in VAMPS (E-one, 12 december), een romantische vampierkomedie van Amy Heckerling. Zij regisseerde eerder o.a. LOOK WHO’S TALKING NOW en CLUELESS. VAMPS gaat over twee aantrekkelijke vampiers, gespeeld door Alicia Silverstone en Krysten Ritter. Wanneer één van verliefd wordt op de zoon van Dr. Van Helsing, zijn de poppen aan het dansen. Tagline: ‘Good girls suck’. De recensie van Joep van Loon lees je binnenkort op onze website.

Tenslotte ABRAHAM LINCOLN: VAMPIRE HUNTER (BFD, 12 december). Ook vampiers, maar een stuk minder komisch. Deze film is gebaseerd op de cultroman van Seth Grahame-Smith en gaat, zoals de titel al doet vermoeden, over de zestiende president van de Verenigde Staten die een bijbaan heeft als vampierjager. Timur Bekmambetov (NIGHT WATCH, WANTED) tekende voor de regie en doet uiteindelijk ook waarvoor hij is ingehuurd maar, schreef recensent Barend de Voogd, “ABRAHAM LINCOLN: VAMPIRE HUNTER levert niet het visuele spektakel dat je van Bekmanbetov verwacht.” De volledige recensie lees je hier.

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!