The-Dark-Knight-Rises-2012-Movie-DVD-Cover
The-Dark-Knight-Rises-2012-Movie-DVD-Cover
Nieuws
2 december 2012

Deze week op dvd en blu-ray

The-Dark-Knight-Rises-2012-Movie-DVD-CoverDrie nieuwe genrereleases deze week: het laatste deel van een superhelden-trilogie, de remake van een sf-klassieker uit de jaren negentig en een vreemde Franse film.

THE DARK KNIGHT RISES (Warner Bros, 28 november) is de derde Batman-film geregisseerd door Christopher Nolan en wat hem betreft ook het laatste deel. Ongetwijfeld zullen we Batman binnenkort nog eens terug zien op het witte doek, bijvoorbeeld in de aangekondigde JUSTICE LEAGUE film, maar Nolan rondt in THE DARK KNIGHT RISES zijn verhaal in ieder geval netjes af. Ditmaal moet Batman het opnemen tegen de kolos Bane, wiens gezicht verscholen gaat achter een angstaanjagend masker. “Hoewel minder expressief dan The Joker, is Bane een minstens zo interessante figuur”, schreef Barend de Voogd in zijn recensie. “In de verte doet Bane denken aan iemand als Julian Assange: een man die uit naam van democratie en volledige transparantie elk staatsgeheim openbaar maakt. ” Net als de vorige twee delen snijdt Nolan grote maatschappelijke thema’s aan in DARK KNIGHT RISES, “maar Nolan verpakt ze opnieuw in topvermaak.” De blu-ray is vanaf 28 november verkrijgbaar en de dvd verschijnt op 5 december.

Geen grote maatschappelijke thema’s in de remake van TOTAL RECALL (Sony, 29 november). Ook geen reis naar Mars deze keer, geen vette one-liners en geen bloed. Wat heeft Len Wiseman’s versie wel te bieden? “Een verdwaalde Colin Farrell, Kate Beckinsale en een aantal inventieve actiescènes”, aldus recensent Hedwig van Driel.

Tenslotte something completely different. HOLY MOTORS (Cinéart, 30 november) is “geen horror, geen sciencefiction, slechts een klein beetje martial-arts, maar wel pure cult.” De film gaat over een dag uit het leven van Monsieur Oscar, gespeeld door Denis Lavant. ’s Ochtend wordt hij opgehaald met een limousine door zijn persoonlijke chauffeur die hem vervolgens naar negen verschillende afspraken rijdt. Iedere keer ondergaat Monsieur Oscar een wonderbaarlijke metamorfose. Recensent Barend de Voogd: “Lavant steelt de show met zijn gedaanteverwisselingen. Hij trekt niet alleen een pruik over zijn kale kop, hij is een kameleon die helemaal opgaat in zijn creaties en hun emoties.” Of Barend de rest van de film net zo geslaagd vindt, lees je hier.

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!