lockout
lockout
Nieuws
25 november 2012

Deze week op dvd en blu-ray

lockoutMet de feestdagen voor de deur hoopten we op een flink aantal nieuwe releases, maar helaas verscheen er slechts één interessante genrefilm deze week; LOCKOUT.

In LOCKOUT (Entertainment One, 21 november) moet de stoïcijnse Marion Snow (Guy Pearce) de dochter van de president bevrijden uit een futuristische gevangenis die in een baan rond de Aarde draait en is overgenomen door bloeddorstige criminelen.

LOCKOUT komt uit de koker van Luc Besson. Recensent Phil van Tongeren; “[Besson] koos John Carpenters  ESCAPE FROM NEW YORK (1981) schaamteloos als blauwdruk voor zijn 102de film als producent en 42ste film als schrijver.” Maar beter goed gejat, dan slecht verzonnen. Dat geldt in ieder geval voor Pearce’s Snow, die “voor honderd procent is geënt op Kurt Russels Snake Plisken”. “Sterker: Pearce haalt alles uit de kast om er tweehonderd procent van te maken. Geen actieheld laconieker en onverstoorbaarder dan Marion Snow”. Of de rest van de film ook de vergelijking met Carpenters klassieker kan doorstaan, kan je hier lezen.

 

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!