THE RAVEN
THE RAVEN
Nieuws
28 oktober 2012

Deze week op dvd en blu-ray

THE RAVENMaar liefst zes nieuwe genre-releases deze week; van familievriendelijke sciencefiction tot lowbudget hardcore actie voor zestien jaar en ouder.

Universal timmert lekker aan de weg de laatste tijd. Vorige week verschenen STORAGE 24 en PSYCH: 9. Deze week brengen ze maar liefst vier titels uit.

WEREWOLF: THE BEAST AMONG US wordt door Universal aangekondigd als een film in de traditie van hun klassieke monsterfilms FRANKENSTEIN, DRACULA en THE WOLFMAN. Volgens recensent Eric van der Woude is het echter nog maar de vraag of WEREWOLF in deze traditie past. “Als ons was verteld dat we hier te maken hadden met een Syfy-productie, hadden we dat ook geloofd. […] Dat wil overigens niet zeggen dat er niets te genieten valt.” Zijn volledige recensie vind je hier.

Totaal andere koek is THE RAVEN. Recensent Hans Dewijngaert beoordeelde de film met maar liefst vier skulls. “[THE RAVEN is] een poëziealbum dat baadt in een heerlijk gotische sfeer en Poe’s nalatenschap met eerbied en respect behandelt.”

SNOW WHITE AND THE HUNTSMAN is de tweede Sneeuwwitjeverfilming die dit jaar werd uitgebracht. De eerste, MIRROR MIRROR van Tarsem Singh, is een komisch-campy variant, maar SNOW WHITE AND THE HUNTSMAN gaat op de epische toer en is bloedserieus. Recensent Phil van Tongeren: ” Blote borsten zijn misschien nog een brug te ver voor de doelgroep van SNOW WHITE AND THE HUNTSMAN, maar keiharde veldslagen, de confrontatie met een monsterlijke trol en een broeierige hunk als huntsman geven het sprookje de gewenste eigentijdsere dimensie.”

De vierde Universal-titel is de blu-ray heruitgave van E.T. THE EXTRA-TERRESTRIAL. Wij zijn vooral erg benieuwd naar alle nieuwe extra’s waarmee geadverteerd wordt, zoals de E.T. Journals en een gloednieuw interview met Steven Spielberg. Of deze extra’s ook echt nieuwe inzichten opleveren, kun je binnenkort lezen in de recensie van Hedwig van Driel

Verder verschenen deze week nog twee films die erg in de smaak vielen tijdens het Imagine Film Festival.

In het Finse IRON SKY (Splendid, 25 oktober) zijn de Nazi’s na hun nederlaag in 1945 naar de donkere zijde van de maan gevlucht. Zeventig jaar later ontdekt een Amerikaanse astronaut per ongeluk hun basis, net op het moment dat de Nazi’s klaar staan om terug te slaan met hun superwapen Der Götterdämmerung. “De plot spreekt boekdelen. De knipoog is zó dik dat IRON SKY op alle terreinen het voordeel van de twijfel krijgt”, schreef recensent Constant Hoogenbosch. Zijn recensie lees je hier.

“Eens in de zoveel tijd komt er een actiefilm uit die zó sensationeel is dat hij alle anderen doet verbleken. THE RAID is zo’n film”, aldus Lieuwe van Albada. De bezoekers van het Imagine Film Festival 2012 waren het met hem eens want THE RAID (A-film, 25 oktober) won de publieksprijs. “Bij vlagen voelt de film aan als een computerspel […] Maar de actie overstijgt elk videospelniveau: ondergetekende heeft het sinds ONG-BAK niet meer zo overrompelend gezien.”

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!