The-Grey-2012-Wide-Screen-Front-Cover-64282
The-Grey-2012-Wide-Screen-Front-Cover-64282
Nieuws
5 augustus 2012

Deze week op dvd en blu-ray

The-Grey-2012-Wide-Screen-Front-Cover-64282Wederom een mager weekje met slechts één interessante genrerelease; een nature survival thriller over man versus wolf. Gelukkig heeft deze wel bite.

In THE GREY wordt de jager prooi. John Ottway (Liam Neeson) en een aantal collega’s overleven een vliegtuigongeluk maar moeten ook daarna nog hun uiterste best doen om in leven te blijven. Niet alleen de omgeving is vijandig – hoge bergen en metersdikke sneeuw – ook een troep hongerige wolven heeft het op ze voorzien.

Wie wolf attack googled komt er al snel achter dat wolven (gelukkig) zelden mensen aanvallen, laat staan doden. In de twintigste eeuw werden er in Noord-Amerika slechts drie gevallen met fatale afloop geregistreerd. Toch heeft de strijd tussen mens en wolf in het verleden al een paar bloedspannende scènes opgeleverd, bijvoorbeeld in WOLFEN (1981) en FROZEN (2010). Ook regisseur Joe Carnahan is erin geslaagd er een geloofwaardige en razendspannende nature survival thriller van te maken. Lees hier de recensie van Barend de Voogd.

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!