hugo-dvd-2d
hugo-dvd-2d
Nieuws
24 juni 2012

Deze week op dvd en blu-ray

hugo-dvd-2dDe oogst van de afgelopen week: een verwilderde vrouw die zich niet zomaar laat temmen, vijf vrienden krijgen bonje met twee intimiderende douanebeambten, een vader weigert na zijn ontslag het bijltje erbij neer te gooien en de avonturen van een 12-jarige wees tussen de muren van een station.

Familyman Chris stuit tijdens het jagen op een verwilderde vrouw. Hij neemt haar gevangen en besluit om – samen met zijn gezin – de vrouw wat beschaving bij te brengen. THE WOMAN (Lucky McKee) is een film die veel stof deed opwaaien. Tijdens het Sundance Festival ging een bezoeker over de rooie en werd tierend uit de zaal verwijderd. Op het internet ontstonden pittige discussies waarbij het ene kamp de film vrouwonvriendelijk noemde en het andere kamp juist feministisch. “Alleen die discussie maakt THE WOMAN al interessant. Horrorfilms die zoveel tegengestelde emoties losmaken moeten gezien worden”, schreef recensent Marjan Westbroek.

In TERRITORIES (Olivier Abbou) wordt een groepje vrienden flink onder handen genomen door twee douanebeambten. Recensent Sarah Knuvelder: “TERRITORIES doet een deels geslaagde poging om iets nieuws te maken van een standaardverhaal.”

Dan: AXED (Ryan Lee Driscoll). Kurt neemt, nadat hij is ontslagen, zijn gezin mee op een uitje naar het platteland maar algauw blijkt dat hij niet veel goeds in de zin heeft. “Als na veertig minuten de bijl dan eindelijk is uitgepakt en het feest lijkt te beginnen – “We’re going to play a game of fuck you!”- gaat het helaas mis.”, schreef recensent Erik van ’t Holt. “De onlogische handelingen en wendingen stapelen zich op.” Helaas valt het aantal spetterende bijlmoorden ook een beetje tegen. “En eerlijk is eerlijk, van een film die zo prominent met het moordwapen adverteert mag je toch iets meer gehak verwachten.”

HUGO (Martin Scorsese) speelt zich af in het Parijs van 1930. Hugo Cabret is een 12-jarige wees die tussen de muren van een treinstation woont en de zorg voor de stationsklokken op zich heeft genomen. Hij ontdekt dat er een mysterieus verband bestaat tussen het overlijden van zijn vader, zijn buurman, de eigenaar van de speelgoedwinkel en een hartvormig slot waarvoor geen sleutel lijkt te bestaan. HUGO is Martin Scorsese’s “eerste film die ook (maar niet exclusief) door kinderen bekeken kan worden […] en het is – precies 150 jaar Méliès’ geboorte – een masterclass in filmhistorie”, schreef recensent Hans Dewijngaert. Zijn lovende recensie lees je hier.

 

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!