RodanMothraGhidorah
RodanMothraGhidorah
Nieuws
29 juli 2014

De monsters komen!

RodanMothraGhidorah NIEUWS | Terugkijkend op alle berichten over ComicCon 2014 was het niet alleen de eerste trailer van MAD MAX: FURY ROAD die opviel, maar ook het nieuws over de komst van meer grote monsters.

Traditiegetrouw zijn het DC/Warner Bros. en Marvel die de ComicCon domineren. Variety liet er onderzoek naar doen en volgens hun cijfers zou BATMAN VS. SUPERMAN: DAWN OF JUSTICE de film zijn waarover het meest gesproken werd.

Deze still werd, volgens hun telling, maar liefst 7.000 keer getwitterd: Wonder Woman

Ik wil niet te cynisch doen, maar als ik even mag samenvatten: het grootste nieuws over BATMAN VS. SUPERMAN is dus dat Wonder Woman hooker boots heeft. Verbaast me niks van Zack Snyder, die bij mij alle krediet verloren heeft sinds de belediging die SUCKER PUNCH heet.

Het panel over THE AVENGERS 2: AGE OF ULTRON bood zo te zien, ondanks de immer-energieke Robert Downey Jr., ook weinig om écht enthousiast van te worden. De scoop was dat Josh Brolin de rol van Thanos gaat spelen. Wie? Thanos, alweer een superschurk die het heelal afspeurt op zoek naar nog meer macht.

De trailer van MAD MAX: FURY ROAD was volgens Variety de sleeper hit van ComicCon. En terecht: Charlize Theron, dát is pas een moordwijf. Met respect: een stuk opwindender dan al die superhelden in hun strakke pakjes. We hebben het nu toch wel gezien?

Blij ben ik daarom ook met de aankondigingen van Legendary Entertainment. Legendary-baas Thomas Tull en regisseur Gareth Edwards lieten afgelopen zaterdag een teaser zien van GODZILLA 2 met maar liefst drie klassieke Toho-monsters: de driekoppige luchtdraak King Ghidora, Rodan en mijn persoonlijke favoriet Mothra. Ik had best iets aan te merken op MONSTERS en GODZILLA, maar kom op: Edwards, laat die STAR WARS spin-off toch lekker zitten! 

Volgens jaar rond deze tijd kunnen we kijken naar Legendary’s sequel JURASSIC WORLD. Op ComicCon kondigde de studio ook nog SKULL ISLAND aan, de prequel van KING KONG. Volgens Deadline is niemand minder dan Joe Cornish (ATTACK THE BLOCK) gevraagd voor de regie. De film staat aangekondigd voor november 2016.

Tof! Kunnen ze eindelijk deze gaan remaken:

Alle gekheid op een stokje: ik zou blij zijn als Mad Max en de (Toho-)monsters de superheldenfilms opvreten, maar daarna wordt het hoog tijd voor nieuwe monsters en nieuwe helden.

29 juli 2014

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!