Nieuws
15 juni 2009

De keuze van Koolhoven: Jack Palance

Op zondag 21 juni is Martin Koolhoven voor de derde maal gastprogrammeur van Cinema OT301. De regisseur presenteert twee van zijn favoriete films met acteur Jack Palance.

De regisseur van OORLOGSWINTER presenteert iedere maand films in Cinema OT301 en verraadt daarbij een duidelijke voorkeur voor genrefilms en -acteurs. Ditmaal een film noir over een dodelijk virus en een spaghettiwestern. Wat die films gemeen hebben? Volodymir Ivanovich Palahniuk, aka Jack Palance. De uit Oekraïense ouders geboren acteur koos wijselijk voor een artiestennaam, werkte zich op uit een milieu van arme mijnwerkers en werd wereldberoemd als de onvergetelijke bad guy in meer dan vijftig westerns en drama’s. Hij overleed in 2006.

De eerste film die Koolhoven vertoont is PANIC IN THE STREETS (1950), een film noir van regisseur Elia Kazan over de uitbraak van een pestepidemie in New Orleans. Met Jack Palance en Richard Widmark (PICKUP ON SOUTH STREET, COMA). Het scenario van Edna en Edward Anhalt won een Oscar.

THE MERCENARY (Sergio Corbucci, 1968) is de tweede film. Deze spaghettiwestern speelt zich af in 1915, tijdens de Mexicaanse Revolutie, en staat bol van de grappige dialogen. Franco Nero en Tony Musante vormen een prima team. Jack Palance is perfect gecast, als slechterik natuurlijk.

Aanvang: 20.00 uur (De bar opent om 19:35.)
Adres: Overtoom 301 te Amsterdam
Toegang voor het gehele programma: € 4
Meer informatie

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!