NothbyNorthwest300X250
NothbyNorthwest300X250
Nieuws
15 juni 2011

Creatief met film

NothbyNorthwest300X250 Eye Film Instituut Nederland (voorheen: Filmmuseum) organiseert van donderdag 16 t/m zondag 19 juni een filmfeestje op de plek waar het volgend jaar zijn futuristische nieuwe onderkomen zal betrekken. Aan de IJ-Promenade in Overhoeks, Amsterdam-Noord dus. Tijdens North by Northwest, zoals het evenement is getiteld, worden films gecombineerd met live muziek ‘cross-over performances’ en, niet te vergeten, culinair genot.

Alles goed en wel, maar heeft het filmprogramma de Schokkend Nieuws-lezer iets te bieden? Wij dachten van wel. Op donderdagavond 16 juni wordt bijvoorbeeld SILENT RUNNING in een nieuw geluidsbad gedompeld door de band 65Daysofstatic uit Sheffield. Afsluiter die dag is MOON, gewoon met zijn eigen soundtrack. Op vrijdagavond 17 juni is er o.a. een ‘Canta drive-in’ bios met SATURDAY NIGHT FEVER. Op zaterdagavond 18 juni krijgt ERASERHEAD een sonische make-over van het Belgische ensemble The Moi Non Plus en neemt DJ Tomato Bava’s BLACK SUNDAY onder handen met een mix van techno, electro, breaks en house. Zondag 19 juni tenslotte staat in het teken van reisfilms uit het archief van Eye, omlijst door, jawel, Hongaarse zang.

Puristen zullen aan al deze heiligschennis ongetwijfeld een hartverzakking overhouden, maar wie minder streng is in de leer weet waar hij zich rond het weekend aan vaderdag of het verplichte nummertje kroeglopen kan onttrekken.

Meer informatie

15 juni 2011

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!