Comic-Con_300x450
Comic-Con_300x450
Nieuws
3 augustus 2011

Comic-Con 2011: King of Wetness

Comic-Con_300x450‘De 6.500 stoelen tellende Hall H was verdacht rustig dit jaar. Behalve bij de Twilight-presentatie natuurlijk. De meiden stonden al vanaf maandag in de rij voor het panel dat pas op donderdag plaats zou vinden. Comic-Con had gelukkig besloten om TWILIGHT: BREAKING DAWN als eerste presentatie te doen, zodat de Twi-hards meteen weer naar huis konden en verder niemand meer tot last waren.’ Yfke van Berckelaer was voor Schokkend Nieuws op de Comic-Con, van 21 tot 24 juli in San Siego.  Een verslag in vier afleveringen.

Aflevering 2. King of Wetness

In voorgaande jaren vond je hier iedere film waarnaar reikhalzend wordt uitgezien en stonden mensen dagen in de rij voor de grote filmpanels die castings, trailerpremières en exclusieve clips beloven. Dit jaar is dat anders. In 2010 werd SCOTT PILGRIM VS. THE WORLD groots aangekondigd op Comic-Con. Hier was het publiek enthousiast, maar de film trok uiteindelijk schrikbarend weinig bioscoopbezoekers. De miljoenen die de distributeur in de launch tijdens Comic-Con had gestoken leken dus geen effect te hebben. Naar aanleiding daarvan besloten veel grote studio’s zich dit jaar terug te trekken. Films als THE DARK KNIGHT RISES, THE HOBBIT, THE AVENGERS, MAN OF STEEL en THE HUNGER GAMES ontbraken bijvoorbeeld.

Peter Jackson en Steven Spielberg waren er gelukkig wel om THE ADVENTURES OF TINTIN te promoten. Beide mannen zijn grote fan van striptekenaar Hergé. Spielberg verklaarde dat hij voor 3D motion capture heeft gekozen, omdat hij de film zo veel mogelijk wil laten lijken op de stripboeken. De vertoonde clips wisten het publiek volledig te overtuigen: het ziet er prachtig uit, alsof het stripboek tot leven is gekomen. Het is de getekende Kuifje zoals wij hem kennen, maar tegelijkertijd wel degelijk een echte jongen. De beelden en het avontuur riepen bij mij herinneringen op aan Indiana Jones. Spielberg hintte aan het einde van de presentatie naar de plannen voor JURASSIC PARK 4, wat menig fanboy in staat van grote opwinding bracht.

Een andere grote aankomende 3D titel is IMMORTALS van Tarsem Singh. De regisseur van THE CELL en THE FALL stort zich ditmaal op de Griekse mythologie. Koning Hyperion (Mickey Rourke) wil alle Titans bevrijden om zo de goden te vernietigen. Theseus (Henry Cavill) wordt door de goden ingeschakeld om hem te stoppen. Singh liet ons een geweldige en zeer bloederige vechtscène zien. Hij legde uit waarom zijn film betere 3D zal hebben dan ‘Clash of the Shit’ (zoals een Comic-Con-ganger het noemde). IMMORTALS wordt geen conversie, maar is vanaf het begin met 3D-apparatuur opgenomen. Bovendien is Singhs stijl statisch en rustig, wat zich, naar zijn eigen zeggen, beter leent voor 3D. Geen idee of het verhaal goed zal worden, maar visueel belooft de film heel wat. Op de vraag of Kellan Lutz iets over zijn personage Poseidon kon vertellen, antwoordde hij met ‘I’m the King of Wetness’. Zes Twilight-fans gilden hysterisch, 6000 anderen lieten hun hoofd hangen in plaatsvervangende schaamte.

Aflevering 3, komende zondag: PROMETHEUS, THE AMAZING SPIDER-MAN en KNIGHTS OF BADASSDOM.

(Foto’s: Micah Baskir)


Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!