Sheena Schokkend Nieuws
Sheena Schokkend Nieuws
Nieuws
22 augustus 2012

Cinematek: Woeste wijven

Sheena Schokkend NieuwsHoedt u, op 31 augustus in de Cinematek Brussel, voor de woeste wijven! Berg u voor THE AMAZONES en SHEENA: QUEEN OF THE JUNGLE!

Iedere laatste vrijdag van de maand in de Brusselse Cinematek: een double bill van hilarische B-films, bloedstollende thrillers, spannende flikkenfilms, gialli, slashers en blaxploitation. Telkens tweetalig ingeleid door Dirk Van Extergem en Bruno Forzani (één van de regisseurs van AMER)!

In THE AMAZONS / LE GUERRIERE DAL SENO NUDO (Terence Young, 1973) strijdt de rondborstige en blonde krijgster Antiope om de heerschappij van haar lesbische stam. En dan is er nog het jaarlijkse liefdeskamp waar de Amazones zich door ingehuurde soldaten laten bezwangeren om het voortbestaan van de clan te verzekeren!  Vanaf 19.00 uur. De trailer is een Nacht van de Wansmaak-klassieker:

Twee uur later volgt SHEENA: QUEEN OF THE JUNGLE (John Guillermin, 1984). Gebaseerd op de gelijknamige strip uit de jaren dertig en de televisieserie uit de jaren vijftig. Sheena, een soort vrouwelijke Tarzan, haalt eindelijk het grote scherm. Tenenkrullend filmplezier.

31 augustus
Cinematek Brussel

Baron Hortastraat 9

1000 Brussel

www.cinematek.be

19:00 | THE AMAZONS / LE GUERRIERE DAL SENO NUDO (Terence Young, 1973)
21:00 | SHEENA: QUEEN OF THE JUNGLE (John Guillermin, 1984)

 

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!