house by_the_cemetery_preview
house by_the_cemetery_preview
Nieuws
24 april 2012

Cinematek op het kerkhof

house by_the_cemetery_previewOp vrijdag 27 april is het in het Brusselse Cinematek weer griezelen geblazen met twee horrorfilms over families die ontdekken dat het niet verstandig is om in de buurt van een kerkhof te gaan wonen.

De eerste film is THE HOUSE BY THE CEMETERY (1981) van horrorgrootmeester Lucio Fulci. Dr. Norman Boyle verhuist met zijn gezin naar de woning van overleden collega dr. Petersen. Het huis, dat pal naast een kerkhof  ligt, was vroeger eigendom van dr. Freudstein die er illegale medische experimenten uitvoerde. Het resultaat daarvan spookt nog steeds rond in het huis en op het kerkhof. Fulci is te zien in een cameo als Professor Mueller.

In de tweede film, PET SEMETARY (Mary Lambert, 1989), koopt de familie Creeds een prachtig huis naast een snelweg. Als de kat van het gezin door een vrachtwagen wordt doodgereden, raadt een behulpzame buurman de man des huizes (Louis) aan om de kat te begraven op de nabijgelegen dierenbegraafplaats. De volgende dag staat de kat opeens springlevend voor hun neus. Helaas blijkt het beestje niet meer zo aanhalig als vroeger. Als hun zoontje door een vergelijkbaar tragisch ongeval om het leven komt, besluit Louis om hem op hetzelfde kerkhof te begraven. Gebaseerd op het gelijknamige boek van Stephen King die dit zelf het engste verhaal vindt dat hij ooit bedacht heeft.

30 maart
Cinematek Brussel
Baron Hortastraat 9
1000 Brussel

19:00 | THE HOUSE BY THE CEMETERY (Lucio Fulci, 1981)
21:00 | PET SEMETARY (Mary Lambert, 1989)

 

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!