hellraiser2
hellraiser2
Nieuws
21 mei 2012

Cinematek: duivels in een doosje

hellraiser2In de  films die op vrijdag 25 mei in de Brusselse Cinematek vertoond worden staan twee bijzondere en vooral zeer riskante doosjes centraal.

De double-bill begint met LE DÉCLIC (Jean-Louis Richard, 1984), een verfilming van het eerste deel van de erotische cultstrip van Milo Manara, in Nederland uitgebracht als De Schakelaar. De perverse Dr. Fez, gespeeld door Jean-Pierre Kalfon, ontwikkelt een afstandsbediening waarmee hij de seksuele driften van vrouwen kan beïnvloeden. Hij ‘zapt’ de sexy Florence Guérin in een permanente staat van nymfomanie. Het gerucht gaat dat de film subliminale beelden bevat die het libido van de toeschouwer kunnen ontregelen.

Wat minder koddig is de tweede film, HELLBOUND: HELLRAISER II (Tony Randal, 1988). In dit vervolg op HELLRAISER (Clive Barker, 1987) komt Kirsty (Ashley Laurence) na haar overwinning op de cenobites terecht in een psychisch instituut. Directeur dr. Channard blijkt al jaren erg geïnteresseerd in de demonische puzzeldoos en slaagt erin om de poorten van de hel te openen. Kirsty komt wederom oog in oog te staan met Pinhead en zijn trawanten; “No more teasing, Kirsty, it’s time to play.” Omdat Andrew Robinson weigerde opnieuw de rol van Kirsty’s vader te spelen, moest het script op het allerlaatste moment herschreven worden met een enigszins warrig verhaal als gevolg.

30 maart
Cinematek Brussel
Baron Hortastraat 9
1000 Brussel

19:00 |LE DÉCLIC Jean-Louis Richard, 1984)
21:00 | HELLBOUND: HELLRAISER II (Tony Randal, 1988)

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!