Burka
Burka
Nieuws
4 maart 2017

CinemAsia 2017

Burka EVENT | Aanstaande dinsdag 7 maart gaat CinemAsia 2017 van start. De tiende editie van het filmfestival in Amsterdam presenteert meer dan 25 nieuwe Aziatische films, waaronder uiteraard ook weer het nodige ‘Schokkende’ materiaal.

CinemAsia biedt elk jaar een breed beeld van de hedendaagse Aziatische cinema: van spraakmakende kaskrakers en inspirerende documentaires tot arthouse. Er zijn bovendien ook veel andere activiteiten, zoals paneldiscussies, een Rainbow Kara-OK, een bazaar vol heerlijke Aziatische snacks en een verdiepende LGBT-programma.

De competitie voor de Tiger Beer Jury Award bestaat dit jaar uit acht speelfilms uit alle hoeken van het continent. Openingsfilm MAD WORLD bijt het spits af met een indringend portret van een man met bipolaire stoornis in Hong Kong. Andere kanshebbers zijn DIAMOND ISLAND,  LIPSTICK UNDER MY BURKHA (zie foto hiernaast), SOUL ON A STRING, THE ROAD TO MANDALAY, THE WINDOW, YAMATO (CALIFORNIA) en A QUIET DREAM.

Enkele toonaangevende Aziatische genreproducties, vaak in eigen land enorme kaskrakers, zijn ook te zien tijdens CinemAsia. THE AGE OF SHADOWS, bijvoorbeeld, de nieuwe film van  Jee-woon Kim (I SAW THE DEVIL). Hij trakteert je op een stijlvolle spionagethriller over het Koreaanse verzet tijdens de Japanse bezetting in de jaren ’20. De film was de Zuid-Koreaanse Oscar-inzending dit jaar.

TRAIN TO BUSAN kun je natuurlijk beter bewaren voor het Schokkend Nieuws-jubileumfeest op 1 april (ook in Kriterion), maar de  film is hoe dan ook een must-see. Zombies… op een trein. Natuurlijk ben je dan on board. We zijn ook erg benieuwd naar CHONGQING HOTPOT (Yang Qing, 2016), een Chinese misdaadfilm die zich afspreekt in de ondergrondse tunnels van Chongqing. Drie verhaalijnen, een heist, humor en bloedvergieten, zo belooft de website van CinemAsia.

Uit Japan komt het originele SUFFERING OF NINKO, over een Japanse monnik die zich aan het celibaat probeert te houden. Helaas voor hem zitten allerlei mannen en vrouwen voortdurend achter hem aan. Om aan zijn onreine verlangens te ontkomen, onderneemt hij een pelgrimtocht… en loopt daarbij prompt de berggodin Yama-onna tegen het lijf, die al menige man verleidde en vermoordde. Deels live-action, deels animatie: een raar erotische sprookje.

Nog niet overtuigd? De Koreaanse klassieker OLDBOY (Park Chan-wook, 2004) draait er ook (op 10 maart) en hamert er nog eens in: CinemAsia mag je niet missen!

CinemAsia Film Festival
7 t/m 12  maart
Kriterion, Rialt  Pakhuis de Zwijger, Amsterdam
www.cinemasia.nl

Save

4 maart 2017

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!