The Hitcher Schokkend Nieuws
The Hitcher Schokkend Nieuws
Nieuws
13 juni 2012

Cinema Egzotik: The Night of The Hitcher

The Hitcher Schokkend Nieuws Komende vrijdag 15 juni is het weer tijd voor de maandelijkse genre double bill in het EYE Film Instituut in Amsterdam Noord.  Genieten kun je,  tijdens een nieuwe editie van Cinema Egzotik, van Rutger Hauer in THE HITCHER en een verrassingsfilm die op het zelfde thema, euh, meelift.

Cinema Egzotik is de maandelijkse filmavond van regisseur Martin Koolhoven (OORLOGSWINTER) en EYE-programmeur (en Schokkend Nieuws medewerker) Ronald Simons. Cinema Egzotik bracht al veel verrassends op het witte doek: spaghettiwesterns, misdaad, postapocalyptische films, harde Italiaanse politiefilms, kannibalen, zombies én auteurs als David Cronenberg, Enzo G. Castellari en Harry Kümel.

Kortom, duimen omhoog voor:

THE HITCHER (1986) In deze ijzingwekkende thriller krijgt Rutger Hauer alle ruimte om de ultieme engerd te spelen. THE HITCHER deed voor lifters oppikken wat JAWS deed voor zwemmen in zee. Op 35 mm.

VERRASSINGSFILM. Thriller uit 1977, waarin een echtpaar een lifter meeneemt en daar al snel spijt van krijgt. Wat volgt is een spijkerharde dodemansrit. De film werd in een recensie beschreven als: “Dit is pure grindhouse cinema die is bedoeld om te prikkelen en te shockeren. Wie op zoek is naar een onontdekte parel uit de kluizen van de cultcinema, mag deze film niet missen.”

Cinema Egzotik
15 juni 2012
Aanvang 20:00
EYE Film Instituut Nederland
Website

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!