lonely-wolf-night
lonely-wolf-night
Nieuws
8 januari 2014

Cinema Egzotik: Lone Wolf Night

lonely-wolf-nightRonald Simons en Martin Koolhoven stellen elke maand een mooie double feature samen. Op 10 januari sluiten ze zich aan bij het Jean-Pierre Melville-retrospectief dat de komende maand in EYE plaatsvindt – maar de films die ze hebben uitgekozen zijn níet van de Franse regisseur.

Jean-Pierre Melville maakte verstilde films over gevaarlijke loners, zoals UN FLIC en LE SAMOURAI. Films die vandaag de dag wellicht niet heel veel meer bekeken worden, maar die veel filmmakers hebben beïnvloed. Daarom hebben Koolhoven en Simons twee films uitgekozen die overduidelijk veel te danken hebben aan Melville.

De avond begint met THE DRIVER van Walter Hill – een film waar Nicholas Winding Refn ongetwijfeld aan heeft gedacht bij het maken van DRIVE. Ook hier een naamloze, grotendeels emotieloze chauffeur in de hoofdrol (gespeeld door Ryan O’Neal) die niet bijzonder veel zegt. Bruce Dern is de obsessieve politieagent die achter hem aanzit, en Isabelle Adjani de femme fatale.

John Woo zei ooit “Melville is God to me” en dat is aan THE KILLER, de tweede film van de avond, goed te zien. Chow Yun-Fat speelt een huurmoordenaar die per ongeluk een mooi meisje verblindt. Het verkrijgen van geld voor een operatie vormt de motivatie voor een allerlaatste hit. Ook het vermelden waard: de film heeft een bijzonder hoge body count. Maar liefst 149 mensen komen aan hun einde in de film.

Praktische informatie:
Cinema Egzotik: Melville Tribute – Lone Wolf Night
EYE, IJpromenade 1, Amsterdam
10 januari 2014, 20:00
Website

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!