Spier
Spier
Nieuws
24 januari 2012

Carol Spier

SpierDe 41e editie van het International Film Festival Rotterdam gaat bijna van start, en zoals altijd is er ook veel gepland om de films heen. Zo besteedt Premsala, het Nederlands Instituut voor Design en Mode, aandacht aan een onderbelicht filmvak: production designer Carol Spier wordt komende zaterdagmiddag 28 januari in Rotterdam geïnterviewd.

Leuk voor SN-lezers? Je zou het misschien niet direct denken, maar ja! Spier is namelijk de vaste production designer van David Cronenberg: al sinds THE DEAD ZONE (1983) verzorgt zij de aankleding van zijn films. Het Wenen van Freud en Jung in A DANGEROUS METHOD, de gamewereld van EXISTENZ, de autowrakken in CRASH of de televisieset in VIDEODROME… Zonder Spier hadden de films van Cronenberg er beslist anders uitgezien. Op haar CV staan ook andere titels die aanspreken: BLADE II, bijvoorbeeld, of SILENT HILL en Guillermo del Toro’s MIMIC.

Er is veel te doen op het IFFR dit jaar. Een overzicht van de films met een hoog Schokkend Nieuwsgehalte vind je hier. Wie Carol Spier wil zien en horen kan voor 5 euro komende zaterdagmiddag (16:00 – 18:00) naar Schouwburgplein 54. De kaartjes zijn al in de voorverkoop, dus wees er snel bij!

Meer informatie.

 

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!