waters
waters
Nieuws
9 september 2009

BUT Film Festival

Vanavond, 9 september, gaat in Breda het BUT-festival van start: vier dagen lang genieten van B-movies, Underground & Trash films. Speciale gast dit jaar: John Waters!

Waters is natuurlijk uitstekend op zijn plek op het BUT-festival, dat van 9 tot 13 september heerlijk spannend laveert tussen horror, trash, erotiek en kunst. De organisatoren beloven in hun persbericht dit jaar: ‘…broedende graafmachines uit Canada, zombie-vampieren op de snelweg uit Dallas, hangende beelden uit Breda, een hondenpoep-etende travestiet uit Baltimore, moordende kerstbomen, een verpleegster bij dag, dominatrix bij nacht, de reïncarnatie van de duivel in de figuur van een living doll, John Waters en meer…’

SN-hoofdredacteur Phil van Tongeren zal Waters zaterdag tijdens een openbaar interview aan de tand voelen en filmdocent Jan Salden houdt op vrijdag een lezing over de cultregisseur. Uiteraard ontbreken ook zijn films niet. U kunt op het BUT genieten van HAIRSPRAY, FEMALE TROUBLE, PINK FLAMINGOS en POLYESTER.

Ook de controversiële Russische regisseur Andrey Iskanov komt. In SN 79 bespraken we reeds zijn vier uur durende PHILOSOPHY OF A KNIFE (‘het doorgesneden oog van UN CHIEN ANDALOU maal duizend.’). Naast die film kunt u op het BUT ook NAILS bekijken en zijn nieuwste film: THE TOURIST, naar verluidt doordrenkt van alcohol en narcotica. De echte gorehounds zullen blij zijn te vernemen dat Fred Vogel en zijn team van Toe-tag weer van de partij zijn. De maker van AUGUST UNDERGROUND komt zijn nieuwste films MASKHEAD en MURDER COLLECTION VOLUME 1 aan u voorstellen.

De animatiefilm IDIOTS AND ANGELS van Bill Plympton beleeft z’n Nederlandse première. CRAWLER wordt… Ach wat: kom zelf zien wat voor moois het programma nog meer in petto heeft.

BUT opent vanavond met MODERN LOVE IS AUTOMATIC, in aanwezigheid van regisseur Zach Clark. Een pikante b-film met een hoofdrol voor Melodie Sisk als verpleegster en dominatrix. De trailer opent met harde punk en Melodie’s hartekreet: ‘Love makes me sick!’ SN-redacteur Barend de Voogd zit oa met haar in de jury die moet beslissen over wie de BUT Award krijgt uitgereikt. Oeps.

B-movie, Underground & Trash Films Festival
9 t/m 13 september
Electron, Belcrumweg 19 te Breda
www.butff.nl

9 september 2009

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!