BIFFF2018
BIFFF2018
Nieuws
21 maart 2018

Brussels International Fantastic Film Festival 2018

BIFFF2018EVENT | De 36ste editie van het Brussels International Fantastic Film Festival heeft onlangs het programma bekend gemaakt. Naast de vele films is er speciale aandacht voor Mexicaanse cinema (waaronder een meesterklas van Guillermo del Toro!), maar ook voor fantastische kunst, diverse markten en het Vampierenbal.

Op het programma van BIFFF 2018 staan meer dan honderdvijftig fantastische films, die veelal voor het eerst vertoond worden. Een deel van de films sluit aan bij verschillende thema’s tijdens het festival. Zo vraagt 2018: Het jaar van contestatie met WRATH OF SILENCE aandacht voor de Chinese neiging tot censuur en breekt FIVE FINGERS FOR MARSEILLES  een lans voor burgerlijke ongehoorzaamheid in het Zuid-Afrika van na de Apartheid.

De focus van het festival ligt dit jaar op  Mexicaanse Cinema. Denk aan de verbeeldingskracht van Alejandro Iñárritu, Alfonso Cuarón, Gabriel García Bernal en natuurlijk van hoofdgast Guillermo del Toro. Zijn meesterklas was binnen enkele minuten uitverkocht, maar er is een wachtlijst – voor de optimisten. Films binnen dit thema zijn o.a. TIGERS ARE NOT AFRAID (draait ook op Imagine), EL HABITANTE en THE YEAR OF THE PLAGUE.

In de korte-filmcompetitie strijden o.a. HET NEST (Matthias De Bondt) en MUIL (Jasper Vrancken) mee, in respectievelijk de Belgische en de Belgische Buiten-Competitie. Tip: hou  Schokkend Nieuws in de gaten voor het interview dat Barend de Voogd onlangs had met regisseur Jasper Vrancken!

De BIF Market is gericht op de verkoop van genrefilms en trekt voornamelijk professionals. Hier kun je buitenlandse filmprojecten bekijken die mogelijk worden afgemaakt in België, maar ook is de in België gecoproduceerde film MUSE te zien in de klassieke én in een speciale virtual reality-versie. Tijdens de markt zijn er masterclasses en conferenties. Zo zal regisseur Franck Ribière vertellen over LA FEMME LA PLUS ASSASSINEE DU MONDE, de eerste 100% Vlaamse Netflixfilm die hier zijn wereldpremière beleeft. Om de vaderlandse filmvlijt verder in het zonnetje te zetten, presenteert het BIFFF dit jaar een heuse Mad in Belgium-sectie, met o.a. DOUBLEPLUSUNGOOD, MEMETO MORI en ÇA TOURNE PRES DE CHEZ VOUS.

Het BIFFF biedt ook lezingen en masterclasses, zoals Angst in de stad!, met een debat over hoe cineasten de aspiraties en angsten van hun tijd projecteerden in metaforische steden, en de conferentie Van E.T. tot Stranger Things: wat is er veranderd? door Zone Geek. Voor de kleine fantastische filmkijkers is er Fantasti’kids, met HET ONGELOFELIJKE VERHAAL VAN DE MEGA GROTE PEER. De oudere (en dodere) liefhebbers kunnen op zaterdag 7 april het legendarische Vampierenbal bezoeken in het Paleis van de Schone Kunsten.

Verder staat de Fantasy & Manga Market er weer, bezoekt het Star Wars 501st Legion het festival en is er entertainment van o.a. de Puck Company en het Magic Land Theatre. Er zijn diverse wedstrijden in make-up en body painting en de derde Internationale Fantastische Kunstwedstrijd vindt plaats. Ook is er aandacht voor fantastische beeldende kunst met Art Projects PieterPauwel en fotografie van Francesco Serafini.

Het volledige programma kun je vinden op de website; de kaartverkoop is inmiddels begonnen!

Brussels International Fantastic Film Festival
3 t/m 15 april 2018
BOZAR, Brussel
www.bifff.net

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!