Nieuws
6 juni 2010

Brian Yuzna in Groningen

Dinsdag 8 juni reizen Mr. Horror, alias Jan Doense, en regisseur Brian Yuzna naar filmhuis Vera Zienema in Groningen voor een vertoning van RE-ANIMATOR en RETURN OF THE LIVING DEAD 3.

Brian Yuzna timmert al sinds 1985 aan de weg als regisseur en producent van horrorfilms, en deed dat in onder meer de VS, Spanje en Indonesië. Op dit moment is hij regelmatig in Nederland voor de post-productie van de eerste Nederlandse 3D horrorfilm AMPHIBIOUS. Monsterpret met Michael Paré, Janna Fassaert én een immense zeeschorpioen! Tijd dus, voor een avondje Yuzna in Vera Zienema.

De hilarische gruwelklassieker RE-ANIMATOR (Stuart Gordon, 1985) geeft om 20.00 uur de aftrap. Yuzna’s eerste horrorproductie is gebaseerd op een verhaal van H.P. Lovecraft. Een student aan een medische universiteit en zijn vriendin raken betrokken bij de bizarre experimenten van medestudent Herbert West. West ontdekt een vloeistof waarmee hij dood weefsel weer tot leven kan wekken, maar heeft verse lijken nodig om zijn middel te perfectioneren…

Gevolgd, om 22.00 uur, door RETURN OF THE LIVING DEAD 3 (Yuzna, 1993). In deze romantische horrorkomedie worden de tortelduifjes Curt en Julie ruw van elkaar gescheiden door een tragisch ongeluk. Julie overlijdt en de wanhopige Curt probeert haar weer tot leven te wekken in een geheim laboratorium waar het leger experimenteert op lijken. Het lukt, maar helaas verandert Julie al snel in een vleesetende zombie.

Beide films worden vertoond op 35mm. Na afloop zal Brian Yuzna door Mr. Horror aan de tand worden gevoeld. Het aanwezige publiek wordt vanzelfsprekend uitgenodigd te participeren.

Dinsdag 8 juni
Vera Zienema
Oosterstraat 44, Groningen
Aanvang eerste film: 20.00 uur. Bar open om 19.30 uur.
4,50 euro per film + maandkaart (1 euro)
Strippenkaart: 15 euro (5 keer naar de film)

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!