Nieuws
1 maart 2011

Bier maakt veel goed

Althans, dat willen de medewerkers van Filmhuis Cavia u graag doen geloven. Het sympathieke filmtheater in Amsterdam vertoont in maart drie lange en een korte film over bier.

In DE HELAASHEID DER DINGEN (10 en 11 maart) wordt wel heel erg veel van het gerstenat genuttigd, en dat leidt niet altijd tot vrolijkheid. In de verfilming van het boek van Dimitri Verhulst wisselen treurigheid en openbare dronkenschap elkaar af in het Vlaams dorpje Reetveerdegem. Ook de titel van Guy Maddins THE SADDEST MUSIC IN THE WORLD (17 en 18 maart) doet een droeve dronk vermoeden. Gelukkig heeft Isabelle Rosselini daarin een glansrol als beenloze bierdame.

Op 24 maart sluiten de Cavia’s het bieretrospectief af met een heus Berlijns bierfeest en de vertoning van HERR LEHMANN (trouwens ook nog te zien op 25 maart). Deze Duitse cultfilm gaat over een barman in Kreuzberg, thuishaven van kunstenaars, punks, homo’s en immigranten, die geconfronteerd wordt met een heus keerpunt in de wereldgeschiedenis: de val van de Berlijnse muur!

Zo ingrijpend is dus de invloed van bier. En dat wordt nog eens bewezen door ZOMBEER, waarin de traditionele viering van Koninginnedag volkomen in het gistnat loopt. De korte horrorfilm van Schokkend Nieuws redactieleden Rob van der Velden en Barend de Voogd wordt voorafgaand aan iedere bierfilm vertoond.

Informatie en aanvangstijden: Filmhuis Cavia

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!