Nieuws
20 december 2010

Bad Taste & Braindead

Traditiegetrouw draait bioscoop Vera Zienema ieder jaar ter ere van het heilige kerstfeest een smakelijke horrorfilm. Dinsdag 21 december belooft een bijzondere avond te worden. Niemand minder dan Jan Doense, alias Mr. Horror, komt naar Groningen voor een unieke 35mm vertoning van Peter Jackson´s hilarische horrorklassiekers BAD TASTE en BRAINDEAD.

Na een inleiding van Mr. Horror opent BAD TASTE (Peter Jackson, 1987) om 20.30 de double bill. BAD TASTE was een van de eerste films van Jackson en gaf al meteen blijk van zijn ongelooflijke creativiteit. Een groep aliens met reusachtige hoofden probeert de bewoners van een dorpje te ontvoeren naar hun thuisplaneet om hun vlees te gebruiken als fastfood. Het AIDS-team (Astro Investigation and Defence Service), een groep niet al te snuggere mannen, wordt ingezet om de buitenaardse wezens te stoppen. Jackson deed vier jaar over zijn film. Er werd alleen in het weekend gefilmd. Alle onkosten betaalde men uit hun eigen zak, tot de New Zealand Film Commission, onder de indruk van wat Jackson tot dan toe gemaakt had, een bescheiden bedrag uitkeerde. Jackson knutselde alles zelf in elkaar, van de wapens tot de maquette van het opstijgende huis. De alien maskers bakte hij in de oven van zijn moeder.

Na een korte pauze volgt, om 22.30 uur, BRAINDEAD (Peter Jackson, 1992). Voor deze film had Jackson aanzienlijk meer geld tot zijn beschikking. Hij besteedde dat voornamelijk aan een grote hoeveelheid meesterlijke gore effecten. In BRAINDEAD wordt de zachtaardige Lionel gedwongen voor zijn kwaadaardige moeder te zorgen. Wanneer hij verliefd wordt op een meisje probeert het jaloerse mens hun romance te verstoren, maar wordt gebeten door een mysterieuze rat. Al snel verandert ze in een bloeddorstige zombie. Het is aan Lionel om het zich snel verspreidende virus én zijn mensenetende moeder te stoppen. Het hilarische BRAINDEAD staat nog steeds bekend als een van de meest bloederige films aller tijden. Voor de beroemde ‘˜grasmaaierscène’ liet Jackson zo’n 300 liter nepbloed met een snelheid van 20 liter per seconde de ruimte in spuiten. (Ruben Allersma)

Dinsdag 21 december
Vera Zienema
Oosterstraat 44, Groningen
Aanvang: 20.30 uur en 22.30. Bar open om 20.00

20 december 2010

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!