Animecon 2016
Animecon 2016
Nieuws
8 juni 2016

Animecon 2016

Animecon 2016 EVENT | Dit voorjaar vindt in Den Haag voor de achttiende keer de Animecon plaats. Van 10 t/m 12 juni: drie dagen, 52 uur, non-stop Japanse cultuur in de hofstad. Animatie, concerten, workshops, lezingen en nog veel meer!

Ook dit jaar is er weer een vol programma met honderden verschillende events. Zo zijn er video rooms waarin losse films worden vertoond en is er een continu programma van tv-series. Dit jaar zijn onder andere de films PRINCESS ARETE, INITIAL D, GARAKOWA, HANUMAN VS 7 UTRAMAN, LEGEND OF THE MILLENIUM DRAGON, GUN WOMAN en COWBOY BEBOP THE MOVIE te zien. Uit het enorme aanbod aan Japanse tv-series is RE:ZERO een aanrader, met zijn GROUNDHOG DAY-achtige constructie waarbij de hoofdpersoon iedere keer op gruwelijke wijze dood gaat. GENIUS PARTY is een reeks korte fantastische films, elk met een eigen thema en stijl.

Eén van de evenementen in de theaterzaal is het hoofdconcert van de Japanse band fripSide. Sat en Nanjo Yoshino creëerden naast openingsthema’s voor anime’s als TO ARU KAGAKU NO RAILGUN, ook tracks voor verschillende games. Ook  K-Pop artieste Shiroku treedt op. Beide concerten zijn op zaterdag te bezoeken.

Uiteraard is nog meer te beleven: acht verschillende cosplay contests (elk met een cryptische afkorting als ECG, CICAF, CCCC en CWM), waar de bezoekers hun mooiste kostuums komen tonen en de kans kunnen krijgen Nederland te vertegenwoordigen in cosplay-wedstrijden in Japan en China. De grootste anime-conventie dealer room, met o.a. een grote keuze uit gerelateerde merchandise, etenswaren en authentieke Japanse sake of whisky, is gedurende de hele dag open voor bezoek. Het Japanse cafe (een ‘izakaya’) is ook weer van de partij en groter dan vorig jaar!

Als je even bij moet komen van alle indrukken, kun je je laten bedienen in een maid-café of butler-café. Verder zijn er meer dan honderd workshops, events, lezingen en presentaties over dingen als: hoe je  moet dansen op K-Pop, Papercraften als een volleerd Japans grootmeester en verschillende vechtsporten om je de zombies van het lijf te houden!

AnimeCon 2016
10 t/m 12 juni 2016
Wereldforum, Den Haag
www.animecon.nl

8 juni 2016

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!