deca dence2
deca dence2
Nieuws
13 juli 2020

Anime zomer 2020

deca dence2 ANIME | We kunnen de zomer in met de langverwachte terugkeer van SUBARU, zieke mensen waar een mondkapje niet meer gaat helpen, slechte demonen en een sympathieke demonen-leider die z’n onderdanen moet heropvoeden.

De productiestop veroorzaakt door COVID-19 begint nu echt op te vallen; dit kwartaal ziet aanzienlijk minder nieuwe series dan gebruikelijk. De zomer is over het algemeen altijd al iets rustiger, maar zo’n klein aanbod als nu heb ik nog niet eerder gezien. Maar goed, we moeten roeien met de riemen die we hebben, dit is wat er op stapel staat voor deze zomer.

Re:Zero – Starting Life in Another World (ゼロから始める異世界生活, Ri:Zero kara Hajimeru Isekai Seikatsu)

Genre: Fantasy, Horror
Studio: White Fox [GIRLS’ LAST TOUR, RE:ZERO, AKAME GA KILL]
Schrijver: Tappei Nagatsuki [MARIA†HOLIC, SHIMONETA, FREE! DIVE TO THE FUTURE]
Regisseur: Masaharu Watanabe [AIR, COMIC GIRLS, GRANBELM]

Vier jaar na het eerste seizoen is Natsuki Subaru terug; de complete loser wiens enige claim tot faam is het niet dood blijven als hij steeds weer sterft en de realiteit reset als een morbide variant op GROUNDHOG DAY. De jongen die complete hordes fans diep heeft weten te krenken met een simpele zin als ‘Ik hou van Emelia’, is weer van de partij. Zo zijn ook Emelia, Puck, Rem en Ram terug en vervolgen we het verhaal door de gevaarlijk gestoorde wereld waar geweld en waanzin aan de orde van de dag zijn. Ik hoop dit seizoen hoogtepuntjes brengt als de prettig gestoorde Betelgeuse die helemaal het diepe ingaat tijden het martelen van Natsuki… Te zien op crunchyroll.

Gibiate (ジビエート, Jibiēto)

Genre: Fantasy, Action
Studio: Lunch Box
Schrijver: Ryō Aoki [ENDRIIDE, GIRL FRIEND BETA]
Regisseur: Masahiko Komino [BLEACH, AQUARION, FIRE FORCE]

In de nabije toekomst breekt in Japan een ziekte uit die de geïnfecteerden verandert in verschillende monsters, afhankelijk van geslacht en leeftijd. Uit het verleden verschijnen twee samoerai en een ninja om te helpen deze ziekte bestrijden. Te zien op crunchyroll. 

Deca-Dence (デカダンス, Dekadansu)

Genre: SF Studio: NUT [YOJO SENKI, FLCL ALTERNATIVE]
Schrijver: Hiroshi Seko [AJIN, ATTACK ON TITAN, KAKEGURUI]
Regisseur: Yuzuru Tachikawa [AQUARION EVOL, BLEACH, DEATH BILLIARDS]

Zo’n drieduizend jaar geleden verschenen vreemde wezens op een planeet en verjoegen de mensen naar hoge forten; we volgen Natsume, een van de bewoners van het fort Deca-Dence, die mee wil vechten tegen de monsters. Te zien op Funimation. (zie ook plaatje bovenaan dit artikel)

The Misfit of Demon King Academy: History’s Strongest Demon King Reincarnates and Goes to School with His Descendants (魔王学院の不適合者 ~史上最強の魔王の始祖、転生して子孫たちの学校へ通う~, Maō Gakuin no Futekigōsha)

Genre: Fantasy
Studio: Silver Link [BOFURI, BRAVE WITCHES, NON NON BIYORI]
Schrijver: Jin Tanaka [DATE A LIVE, ONE PIECE, QUEENS BLADE]
Regisseur: Shin Ōnuma [WATAMOTE, HELLSING, PRINCESS TUTU]

Wat te doen als je terugkomt na twee millennia weggeweest te zijn en je onderdanen hebben er een zooitje van gemaakt? Als ze je toverspreuken niet meer snappen en nu worden aangestuurd door een incompetente, corrupte leiding? Nou, dan kun je… Te zien op crunchyroll.

Los van deze series zijn er dit kwartaal ook een aantal vervolgseizoenen beschikbaar gekomen:

NO GUNS LIFE 2 op funimationSWORD ART ONLINE: ALICIZATION – WAR OF UNDERWORLD PART 2 op crunchyroll; en ENEN NO SHOUBOUTAI: NI NO SHOU op crunchyroll

13 juli 2020

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!