Summer 2017 Recreators 3
Summer 2017 Recreators 3
Nieuws
8 juli 2017

Anime zomer 2017

Summer 2017 Recreators 3 ANIME | Het is weer zomer; dat betekent talloze nieuwe series om van te genieten als het buiten te warm is. Deze keer krijgen schrijvers het aan de stok met hun eigen creaties, kun je op je gemak dineren in een restaurant met bijzondere connecties en afsluiten met een flinke portie weirdness.

RE:CREATORS

(レクリエイターズ, RE:KURIEITĀZU)

Studio: TROYCA (ALDNOAH:ZERO, IDOLISH 7, SAKURAKO-SAN NO ASHIMOTO NI WA SHITAI GA UMATTEIRU)
Schrijver: Rei Hiroe (BLACK LAGOON, SHOOK UP!, GUNPARADE MARCH, PHANTOM BULLET)
Regiseur: Ei Aoiki (ALDNOAH:ZERO, FATE/ZERO, MOUROU MUSUKO)

Het gebeurt niet zo vaak dat nieuwe mangaseries en een anime nagenoeg gelijktijdig gelanceerd worden. In het geval van RE:CREATORS volgen ze elkaar op de voet. Rei Hiroe heeft in samenwerking met Ei Aoki het verhaal opgezet en samen zijn ze aan de animatie begonnen. Daarna zijn de mangaseries RE:CREATORS en RE:CREATORS ONE MORE! opgestart onder het toeziend oog van respectievelijk Daiki Kase (CONSOLIDATION, HERO KILLER, MANKEN) en Yūki Kumagai. RE:CREATORS ONE MORE! volgt een van de andere personen en geeft een alternatieve kijk op het verhaal. Het is gebruikelijk om een bestaand verhaal te animeren en zo de verkoop van de manga te stimuleren. De gelijktijdige lancering geeft aan dat er veel van de serie verwacht wordt.

Summer 2017 Recreators

Het verhaal volgt Sōta Mizushino, een jongen die tijdens het werk aan zijn eigen verhaal een moment in een andere wereld terechtkomt. Daar aanschouwt hij een gevecht tussen twee personen, waarvan er eentje hem bekend voorkomt. Eenmaal terug in onze wereld blijkt hij niet alleen te zijn; een van de twee is mee teruggekomen. Zij blijkt echter niet de enige die overgestapt is uit de fictieve wereld; door heel Japan zijn personages verschenen die, hoewel ze niet echt zouden moeten bestaan, wel degelijk aanwezig zijn. Inclusief alle hen in de verhalen toegedichte krachten, zoals gigantische robots, magie en aparte opvattingen over hoe de wereld eruit zou moeten zien.

Het wordt nog interessanter wanneer de zojuist gearriveerden erachter komen dat hun schrijvers (de ‘creators’) zich ook in deze wereld bevinden. Sommigen gaan op zoek om hun gram te halen, anderen werken samen om te achterhalen waarom ze nu in deze wereld aanwezig zijn.

De eerste twaalf afleveringen zijn beschikbaar via Amazons streaming service. Er volgen er nog eens twaalf in het komende kwartaal.
Streaming: Amazons Anime Strike

MADE IN ABYSS

(メイドインアビス, MEIDO IN ABISU)

Summer 2017 Made in Abyss

Studio: Kinema Citrus (TOKYO MAGNITURE 8.0, BARAKAMON, KUMA MIKO, IS THE ORDER A RABBIT??)
Schrijver: Akihito Tsukushi
Regiseur: Masayuki Kojima (MONSTER, PIANO NO MORI, BLACK BULLET)

Volg Rico op haar ontdekkingstocht in de afgrond naast haar huis, waar ze een robot ontdekt en avonturen beleeft. De character designs zijn speels en afwijkend van de norm.

Binnenkort te zien op Amazons Anime Strike

RESTAURANT TO ANOTHER WORLD

(異世界食堂, ISEKAI SHOKUDOU)

Studio: Silver Link (MAGIC OF STELLA, SHOMIN SAMPLE, BRAVE WITCHES, CHAOS;CHILD)
Schrijver: Junpei Inuzuka
Regiseur: Seiji Watanabe (SHOMIN SAMPLE, FATE/KALEID LINER PRISMA☆ILLYA 3REI!!

Een doodgewoon café dat elke zaterdag letterlijk een verbinding vormt tussen vreemde werelden, krijgt begrijpelijkerwijs een grote verscheidenheid aan klanten. Elk met hun eigen verhalen en problemen.

Vanaf 4 juli te zien op Crunchyroll.  

18IF

Studio: Gonzo (ROSARIO + VAMPIRE, LAST EXILE, BLADE & SOUL, OZUMA)
Regiseur: Varieert per aflevering.
Schrijver: Atsuhiro Tomioka (SPACE DANDY, BERSERK: GOLDEN AGE ARC I-III, PLANETES)
Character design: Haruhiko Mikimoto (MACROSS (ROBOTECH), GUNBUSTER, MOBILE SUIT GUNDAM: 0080)

Haruto wordt wakker in een wereld die wel een vleugje Alice in Wonderland met zich draagt. Daar komt hij Lily tegen, ontdekt hij dat heksen echt zijn en gaat er van alles fout.

Vanaf 7 juli te zien op Funimation.

8 juli 2017

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!