I dont want to get hurt
I dont want to get hurt
Nieuws
15 januari 2020

Anime winter 2020

I dont want to get hurt ANIME | Magische meisjes met duistere geheimen, een golem en een kind die aan de wandel gaan en spaak lopende computerspelletjes blijken een fatale combinatie …

Magia Record: Mahou Shoujo Madoka Magica Gaiden (マギアレコード 魔法少女まどか☆マギカ外伝, Magia Rekōdo: Mahō Shōjo Madoka Magika Gaiden)

Genre: Fantasie, Horror, Magical Girl
Studio: Shaft (MONOGATARI Series, NISEKOI, MARIA†HOLIC)
Schrijver & regisseur: Gekidan Inu Curry

Voor de meeste animekijkers is MAHOU SHOUJO MADOKA een bekende titel: de film verraste de wereld in 2011 namelijk compleet met een nieuw genre dat zoet en onschuldig aftrapte, maar daarna een sinistere wending nam. In deze anime heeft alles een prijs, ook de magische krachten en de schattige sidekick wezentjes.

MAGIA RECORD is een zogenaamde sidestory, een verhaal dat ergens anders in dezelfde wereld plaatsvindt. De storyline is gebaseerd op een mobile-game uit 2017. Gekidan Inu Curry (Theatrical Company Dog Curry) tekent voor zowel de regie als het scenario. Achter deze naam gaat een duo schuil, ex-Gainax animator Ayumu Shiraishi en 2D-artist Yōsuke Anai, dat in het verleden al vaker voor de studio Shaft werkte. Dit is hun eerste volledig uitgewerkte serie. Handelskenmerk is dat zij stijlen animatie uit Tsjechië en Rusland in hun werk vervlechten, zoals te zien is in de eindanimaties van MARIA†HOLIC. Deze samenwerking zal ongetwijfeld weer een interessante mengeling opleveren van strakke vormgeving, fraaie scenes, een dosis symboliek en prachtige muziek.

In het kort: Iroha heeft een wens gedaan, maar is die vergeten. Verdraaid jammer, want ze betaalde er een hoge prijs voor: ze moet heksen verslaan voor Kyubey, de schenker van de wens. Gelukkig is Iroha niet alleen: Magic Girl Kuroe is hetzelfde lot beschoren. In een droom wordt duidelijk dat Kuroe in Kamimaha zal worden gered. Maar van wie en door wie? En hoe kan het dat ze niet de enige is met deze droom?

Steaming: Funimation, Crunchyroll, HDive
Official webste: https://magiarecord-animeusa.com/

Somali and the Forest Spirit (ソマリと森の神様, Somari to Mori no Kamisama)

Genre: Fantasie, Slice-of-life
Studio: Satelight (CALIGULA, AQUARION LOGOS, LOG HORIZON)
Schrijver: Mariko Mochizuki (NANBAKA, CALIGULA)
Regisseur: Kenji Yasuda (WOLF’S RAIN, SAKURA WARS, MACROSS DELTA)

In het kort: Betreed een wereld vol monsters en vreemde wezens, waar mensen nagenoeg zijn uitgestorven. Een jong meisje en een golem komen elkaar tegen en besluiten samen verder te trekken.

Streaming: https://www.crunchyroll.com/somali-and-the-forest-spirit
Official website: https://somali-anime.com/

Darwin’s Game (ダーウィンズゲーム, Dāwinzu Gēmu)
Genre: Mystery, Actie
Studio: Nexus (GRANBELM, COMIC GIRLS, WAKABA GIRL)
Schrijver: Shū Miyama
Regisseur: Yoshinobu Tokumoto (WAGNARIA, RENTAL MAGICA, TIGER & BUNNY)

In het kort: Een kennis van Kaname installeert een spelletje op zijn mobiel. Onderweg naar huis wordt Kaname aangevallen door een man in een pandapak. Hij blijkt in een spel te zijn beland, waarbij verliezen geen optie is.

Steaming: Funimation
Official website: https://darwinsgame-anime.com/

I Don’t Want to Get Hurt, so I’ll Max Out My Defense (痛いのは嫌なので防御力に極振りしたいと思います, Itai no wa Iya nano de Bōgyoryoku ni Kyokufuri Shitai to Omoimasulit)
Genre: Fantasie, Humor
Studio: Silver Link (NON NON BIYORI REPEAT, MAGIC OF STELLA, MITSUBOSHI COLORS)
Schrijver: Fumihiko Shimo (AIR, CLANNAD, GARAKOWA)
Regisseur: Shin Ōnuma (BAKA TO TEST, FATE/KALEID LINER PRISMA ILLYA, HELLSING)

In het kort: Samen met een vriendin begint Kaede een online VR MMO. Die vriendin heeft geen enkele ervaring met het spel en besteedt – het hele spel door – consequent alle punten aan defense. En daar hadden de ontwikkelaars geen rekening mee gehouden.

Steaming: Funimation

15 januari 2020

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!