Ito Junji
Ito Junji
Nieuws
8 februari 2018

Anime winter 2018

Ito JunjiANIME | Gruwelijke verhalen voor bij het haardvuur, een losgeslagen duivel, moorden bij maanlicht en een getraumatiseerde typemachine houden je deze winter gezelschap. Blijf maar lekker binnen. Daar is het veilig…

Junji Ito Collection (伊藤潤二 コレクション)

Genre: Horror
Studio: Studio DEEN  (HOZUKI NO REITETSU, THE REFLECTION, KONO SUBARASHII SEKAI NI SHUKUFUKU WO!)
Regiseur: Shinobu Tagashira (KORE WA ZOMBIE DESU KA?, HUNTER X HUNTER, I MY ME! STRAWBERRY EGGS)
Schrijver: Junji Ito (tomie, uzumaki, gyo)

Junji Ito behoeft weinig introductie bij de meeste Schokkend Nieuws-lezers. Ito tekent al sinds 1987 de meest weirde horrormanga. Tomie (over een duivels schoolmeisje dat ondanks ontelbare pogingen maar niet wil sterven), Uzumaki (over een dorp dat een obsessie heeft met spiralen) en Gyo (over muterende zeewezens) zijn z’n bekendste boeken. De JUNJI ITO COLLECTION van Studio Deen is niet de eerste Ito-verfilming. Er zijn al ruim twintig korte en langere films gemaakt naar zijn werk. Er werden zelfs twee spelletjes gemaakt voor de WonderSwan spelcomputer (1990-2003). Deze nieuwe collectie anime omvat een grote verscheidenheid aan korte en langere verhalen, telkens genoeg voor een half uurtje freaky ellende.
De eerste afleveringen zijn al beschikbaar via Crunchyroll. Mocht je liever een Engels nagesynchroniseerde versie willen, dan moet je nog even geduld hebben. Die versie verschijnt op een later moment op Funimation.

 

Devilman Crybaby

Genre: Horror
Studio: Science SARU (YOAKE TSUGERU LU NO UTA, THE NIGHT IS SHORT WALK ON GIRL)
Regiseur: Masaaki Yuasa (GENIUS PARTY, KAIBA, THE HAKKENDEN)
Schrijver: Ichirō Ōkouchi (ANGELIC LAYER, WOLF’S RAIN, BRAVE STORY, PLANETES)

De klassieke jaren ‘70 manga Debiruman van Go Nagai in een nieuw jasje: geproduceerd door, en nu te zien op, Netflix! De tiendelige serie lijkt qua stijl nog het meest op Heavy Metal. Dit is geen serie voor tere kinderzieltjes. Akira is een timide jongen die door toedoen van een vriend bezeten wordt door een krachtige duivel. Kan hij de controle houden over dat wat hem probeert over te nemen?

Hakata Tonkotsu Ramens (博多豚骨ラーメンズ)

Genre: Fantasy
Studio: Satelight (NANBAKA, FAIRY TAIL, SHUGO CHARA!)
Schrijver: Shogo Yasukawa
Regiseur: Kenji Yasuda (FULLMETAL ALCHEMIST, NOEIN, SHUGO CHARA!)

Zenji is privédetective in een stad waar een aanzienlijk percentage van de bevolking de kost verdient als huurmoordenaar. Ze zijn natuurlijk niet allemaal even blij met zijn aandacht. De titel verwijst trouwens naar de stad waar het verhaal zich afspeelt en de plaatselijke ramen-specialiteit. Er zijn tot nu toe vier afleveringen verschenen bij Crunchyroll.

Violet Evergarden (ヴァイオレット・エヴァーガーデン)

Genre: sciencefiction
Studio: Kyoto Animation (MISS KOBAYASHI’S DRAGON MAID, SOUND! EUPHONIUM, K-ON)
Regiseur: Taichi Ishidate (AIR, K-ON, KANON)
Schrijver: Reiko Yoshida (ARIA THE AVVENIRE, HIGHSCHOOL FLEET, NON NON BIYORI)

Violet is een Auto Memory Doll. De schattige robot is tijdens een oorlog zwaar beschadigd geraakt en begint aan haar rehabilitatie. Ze zal moet leren omgaan met de trauma’s van oorlog en letsel. Er verschijnt elke week een aflevering op Netflix en we zijn nu halverwege de achtdelige serie.

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!