Kimitsu no yaiba2
Kimitsu no yaiba2
Nieuws
21 april 2019

Anime lente 2019

Kimitsu no yaiba2 ANIME | Demonische zusjes die maar wat graag een hapje uit je willen nemen, elfjes als militair transplantatiemateriaal, een gereïncarneerde teenager en wat te doen als je een vossengeest in je keuken aantreft? Martijn Kloosterman zet het nieuwe anime-aanbod voor je op een rij!

Ik geef in deze rubriek elk kwartaal de links naar de plekken waar je de nieuwste animeseries legaal kunt bekijken. Dat is vaak in het buitenland, en daardoor stuit je soms om regiobeperkingen of pay-walls. Door de populariteit van het genre is het landschap van licentiehouders op het moment enorm versplinterd. Het is helaas niet anders. Het is aan de creatieve kijker/lezer zelf uit te zoeken hoe je op pay-for-view sites als Hulu en Netflix inlogt of regiobeperkingen omzeilt. Succes!


Demon Slayer (鬼滅の刃, Kimitsu no Yaiba)

Genre: Fantasy, Horror
Studio: Ufotable (FATE/ZERO, GOD EATER, TALES OF ZESTIRIA)
Schrijver: Koyoharu Gotouge (HAENIWA NO ZIGZAG)
Regisseur: Haruo Sotozaki (TALES OF SYMPHONIA, TALES OF ZESTIRIA, R.O.D: READ OR DIE)

Kamado maakt houtskool en helpt iedereen die hulp nodig heeft. Wanneer hij op een nacht op pad is om z’n waren te verkopen, wordt zijn familie uitgemoord door een demon. Zijn zusje Nezuko is de enige andere overlevende, maar ze is wel besmet geraakt en al in een mens-etend monster veranderd. Kamado moet een manier vinden om dat ongedaan te maken en de moordende demon te stoppen.

Fraai getekende, winterse landschappen in het oude Japan van de samoerai. De DEMON SLAYER valt op door een strakke tekenstijl en veel snelle actie. Ook Kamados bijzondere gave is fraai vormgegeven. Een tamelijk bloederig serie: er vliegen nogal wat ledematen door de lucht. De officiële website vind je hier. DEMON SLAYER wordt gestreamd op Crunchyroll US.

Fairy Gone (フェアリーゴーン, Fearī Gōn)

Genre: Fantasy, Military, Magic
Studio: P.A. Works (ANOTHER, CHARLOTTE, KUROMUKURO)
Schrijver:  Ao Jyumonji (ANGEL+DIVE, BARA NO MARIA)
Regisseur:  Kenichi Suzuki (DRIFTERS, HELSING ULTIMATE)

Verschillende landen zijn in oorlog met elkaar in FAIRY GONE. Een van de strijdende partijen ontdekt dat zijn soldaten een stuk beter presteren… wanneer je er stukjes elf in transplanteert! Maar ja, wat als de oorlog voorbij is en er lopen nog steeds van die superpowered gasten rond? What could possible go wrong? Dit is de officiële website.  FAIRY GONE is te vinden op Hulu.Wiseman’s Grandchild (賢者の孫, Kenja no Mago)

Genre: Humor, Fantasy, Isekai
Studio: Silver Link (RESTAURANT TO ANOTHER WORLD, CHAOS;CHILD, ANGE VIERGE)
Schrijver: Tsuyoshi Yoshioka
Regisseur: Masafumi Tamura (AO NO EXORCIST, ANGE VIEGE, SORA NO OTOSHIMONO)

Wandel je lekker naar huis, word je platgereden. Het zit ook niet mee! Gelukkig krijg je nog een kans als kleinzoon van een machtige tovenaar. Maar niet alles is wat het lijkt… De officiële website van WISEMAN’S GRANDCHILD vind je hier. De serie is te zien op Funimation.

 

Sewayaki Kitsune no Senko-san (世話やきキツネの仙狐さん Sewayaki Kitsune no Senko-san)

Genre: Fantasy, humor, Slice-of-life
Studio: DOGA KOBO (NEW GAME, LUCK&LOGIC, PLASTIC MEMORIES)
Schrijver: Rimukoro
Regisseur: Tomoaki Koshida (LOVE LAB, WORKING!!!, HIGH SCHOOL FLEET)

Wat doe je als je na een vermoeiende dag thuiskomt en er staat een meid met vossenoren en een staart in je keuken te koken? Bovendien claimt ze dat je te hard werkt… SEWAYAKI KITSUNE NO SENKO-SAN is niet het gebruikelijke griezel- en bloedfestijn, maar wel erg vermakelijk. Hier zijn de officiële website en de link naar Fumination.

21 april 2019

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!