Liftoff
Liftoff
Nieuws
5 juni 2011

We have lift-off!

LiftoffGisteravond werd de nieuwe website van Schokkend Nieuws gelanceerd. Na afloop van het feest in De Badcuyp te Amsterdam en de cinefiele veiling ging menigeen op huis aan met een vintage filmposter of gesigneerde videoband.

Ongeveer tachtig mensen bezochten het Schokkend Nieuws feest gisteravond: naast vaste medewerkers, ook veel abonnees, verzamelaars, vrienden en zakelijke contacten. Hoofdredacteur Barend de Voogd opende de avond even voor tienen met een toespraak waarin hij de redactieleden en medewerkers bedankte voor hun enorme inzet. ‘Na achttien jaar maakt Schokkend Nieuws een derde grote transformatie door. Wat begon als een bescheiden blaadje in zwart-wit, is uitgegroeid tot een professionele filmglossy. En nu dus tweemaandelijks.’

De eerste reacties op Schokkend Nieuws nieuwe stijl zijn positief. De Voogd kon dan ook melden dat er inmiddels ongeveer honderd nieuwe abonnees bij zijn gekomen. In België wordt Schokkend Nieuws in ruim 250 winkels verkocht; volgende week heeft Schokkend Nieuws een gesprek met een Nederlandse bladendistributeur. Als alles goed gaat, zal ons blad daardoor straks  in veel meer winkels in Nederland te vinden zijn.

Bart ‘Gorehound’ Oosterhoorn, vaste vormgever van Schokkend Nieuws, vertelde iets over de nieuwe layout van het blad en had ook een geintje in petto. In het eerste numGorehound_zal_niet_meer_priegelenmer nieuwe stijl waren sommige letters wel héél klein uitgevallen. Dat wordt in de volgende editie gecorrigeerd, maar als goedmakertje voor dit nummer deelde Oosterhoorn de aanwezigen  een speciale Schokkend Nieuws loep uit. Wie het stickertje lezen kan, kent het goede voornemen van Gorehound.

Website off?
Redactielid Rob van der Velden leidde het officiële moment van de avond in. Via het grote doek kregen de aanwezigen even een kijkje achter de schermen van de nieuwe website (ze moesten allemaal beloven de inlogcodes snel weer te vergeten). Het was slechts een kwestie van een vakje aanvinken in de administratie, maar van der Velden bouwde de suspense vakkundig op: ‘Website. Algemene Instellingen. Klik. En dan? Website off? Ja?’

‘Nee!’ riep de zaal.

En – klik – daar was de nieuwe website in volle glorie!

Van der Velden gaf de aanwezigen een korte rondleiding door de site. Naast de nieuwsberichten en het aartsmoeilijke filmcryptogram Slagschaduw, is het vooral het omvangrijke recensiearchief dat lokt. Schokkend Nieuw bespreekt in principe iedere horror-, sciencefiction- of fantasyfilm die in de bioscoop komt. In tegenstelling tot de oude site kunnen we nu linkjes in de artikelen plaatsen. Van der Velden voerde ons van de recensie van SOURCE CODE via een linkje naar SPECIES III, naar ALIENS – een recensie van Jan Doense in Schokkend Nieuws #1 (1992)!

Kortom: dat wordt voortaan heerlijk grasduinen door het Schokkend Nieuws recensiearchief. Bijna 1700 recensies zijn er. Alles is toegankelijk, maar het zal nog wel even duren voordat de redactie alle recensies heeft kunnen opschonen. Op de site verschijnen binnenkort ook nog een pagina met bioscooptrailers en een overzicht van de oude nummers van Schokkend Nieuws filmmagazine.

Veiling
Phil van Tongeren zorgde voor het absolute hoogtepunt van de avond: de veiling van Veilingposters, lobbycards, gesigneerde videobanden andere curiosa. Zouden er nog liefhebbers zijn voor die enorme zware doos met laserdiscs? Of die enorme AKIRA-poster? Reken maar!

Schokkend Nieuws-lezers Wieland van Dijk  en Alex Tirajoh waren er vanmorgen vroeg bij om hun veroveringen via twitter bekend te maken.  De spanning liep af en toe hoog op in de zaal.

Aan het einde van de veiling kon van Tongeren bekendmaken dat we ruim 840 euro hebben opgehaald voor ANOMALY, een korte Nederlandse sciencefictionthriller in productie. HKU studenten Rik Schutte en Niels Medemblik lieten de aanwezigen meegenieten van hun plannen en artwork. Met de opbrengst van de veiling zijn ze al ‘over budget’ – en voor een keer is dat dus positief. ‘Misschien plannen maken voor een sequel?’ stelde van Tongeren voor.

De mensen van Dyzlo Films hebben de hele avond videopnames gemaakt. Binnenkort op het Schokkend Nieuws Videokanaal of op deze site!

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!