ABC2
ABC2
Nieuws
2 januari 2015

ABC des doods

ABC2EVENT | Het nieuwe jaar begint met alfabetische moord en doodslag. Op 9 januari kun je tijdens Imagine@The LAB in Amsterdam genieten van de compilatiefilm THE ABC’S OF DEATH 2.

Dit is de eerste aflevering van Imagine@The LAB, een regelmatig terugkerende avond van het Imagine Film Festival in samenwerking met de Amsterdamse culturele broedplaats LAB111.

Twee jaar na de succesvolle omnibusfilm THE ABC’S OF DEATH, volgt nu het tweede deel. Zesentwintig korte films van evenzovele regisseurs doorlopen het volledige alfabet terwijl ze het onderwerp sterven onder de loep nemen. Van A IS FOR AMATEUR tot Z IS FOR ZYGOTE. Opnieuw veel opkomend talent in de regisseursstoel en een aantal oude bekenden: Julien Maury en Alexandre Bustillo (Á L’INTERIEUR), E.L. Katz (CHEAP THRILLS), Vincenzo Natali (CUBE, SPLICE), Alejandro Brugués (JUAN OF THE DEAD), Steven Kostanski (MANBORG) en Jen en Sylvia Soska (AMERICAN MARY).

Speciale aandacht is er tijdens de avond voor de letter M. De producenten van THE ABC’S OF DEATH 2 schreven een wedstrijd uit. Honderden inzendingen waren er voor M IS FOR… De beste daarvan (M IS FOR MASTICATE) is  uiteindelijk in de film opgenomen. Onder de inzendingen die het niet hebben gehaald zaten echter ook uitstekende filmpjes en een selectie daarvan wordt als voorprogramma vertoond.

De eerste editie van Imagine@The Lab is op vrijdag 9 januari en begint om 20:00. Tickets kosten 7,50. Gratis met Cinevillepas.

9 januari
Imagine@The Lab
Lab 111,
Arie Biemondstraat 111, Amsterdam

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!