sayonara 1_poster
sayonara 1_poster
Nieuws
14 februari 2012

28th Imagine Film Festival

sayonara 1_posterVan dinsdag 17 t/m zaterdag 28 april kunnen filmliefhebbers wederom hun hart ophalen aan het beste, gekste en avontuurlijkste wat de genres fantasy, horror, sciencefiction, animatie en thriller op dit moment te bieden hebben. Imagine komt er weer aan en het wordt… super!

Imagine is ook dit jaar weer te vinden in filmtheater Kriterion in Amsterdam, waar het niet alleen fantastisch filmkijken is, maar waar in een sfeervolle café-ambiance prettig kan worden nagepraat. Wie maakt er kans op de publieksprijs, en wie niet? Wat is dé ontdekking van het festival? En wat de nieuwste trend?

Geen trend, maar een fenomeen dat filmpubliek en striplezers al decennia lang in de ban houdt is de superheld. Superman, Spider-Man, Batman; ze blijven fascineren. Maar ook buiten Hollywood steken acteurs zich in buitenissige vermommingen om met speciale krachten het Kwaad te bestrijden. Imagine haalde een paar van de opmerkelijkste gevallen in huis.

Geen festival zonder vaste waarden. Zoals de bloedstollende Night of Terror (ook dit jaar weer in Tuschinski) en de Fantastic European Shorts, waar het talent van vandaag zich warmloopt voor de roem van morgen. Terug van weggeweest: anime! Imagine wist de hand te leggen op twee beeldschone Japanse voorbeelden van het genre: A LETTER TO MOMO (Hiroyuki Okiura) en CHILDREN WHO CHASE LOST VOICES FROM DEEP BELOW (Makoto Shinkai). En verder natuurlijk films in alle soorten en maten: van de psychedelische Canadese retro-SF van BEYOND THE BLACK RAINBOW (Panos Cosmatos) tot de strakke Britse nagelbijter A LONELY PLACE TO DIE (Julian Gilbey).

Maar Imagine draait niet alleen om de ca. zeventig lange en korte films die het vertoont. Het festival gaat daarnaast in gesprek met binnen- en buitenlandse gasten, in masterclasses en (panel)discussies. Speciale aandacht is er dit jaar bovendien voor Il Luster Producties, al jaren grootleverancier van fantastische Nederlandse korte animatiefilms.

Imagine
17 t/m 28 april 2012
Filmtheater Kriterion & Tuschinski 1
www.imaginefilmfestival.nl

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!