Xangadixtour
Xangadixtour
Nederhorror & scifi
15 augustus 2018

Xangadix on tour!

Xangadixtour NEDERHORROR | XANGADIX LIVES!, de fantastische documentaire over de ontstaansgeschiedenis van Nederhorror-klassieker DE JOHNSONS (1992), gaat op tournee. Zorg dat je ‘m niet mist, want de kans dat je de docu ooit op dvd zult vinden is helaas klein.

XANGADIX LIVES! werd vorig jaar gemaakt door Schokkend Nieuws-medewerkers en levenslange Xangadix-aanbidders Bram Roza en Yfke van Berckelaer. DE JOHNSONS, in 1992 geregisseerd door Rudolf van den Berg, is het krankzinnige verhaal van Emalee (Esmeé de la Bretonière), haar moeder Victoria Lucas (Monique van de Ven) en zeven psychopathische broers! En dat alles uit naam van ‘Het Embryo’. Bram en Yfke volgen in XANGADIX LIVES! het zo mogelijk nog vreemdere verhaal van hoe een Amerikaans scenario uiteindelijk in Nederland werd verfilmd.XANGADIX LIVES! ging op 4 november vorig jaar in première tijdens het Rotterdamned Film Festival. Ongeveer tegelijkertijd verscheen ook de Schokkend Nieuws-special over DE JOHNSONS, met uitgebreide interviews met Rudolf van den Berg en Monique van de Ven. De VHS- en DVD-releases van DE JOHNSONS zijn al lang geleden uitverkocht, dus het wordt inmiddels wel tijd voor een goede, nieuwe dvd of Blu-ray-release – het liefst met XANGADIX LIVES! als bonus. Helaas is dat, ondanks talloze inspanningen, niet gelukt en – door allerlei rechtenkwesties – ook niet waarschijnlijk.

Daarom: grote kans dat dit je enige kans is. XANGADIX LIVES en DE JOHNSONS gaan vanaf 2 september als double bill op tournee. Hier zijn de data:

2 september. Chassé, Breda (tijdens het BUT Film Festival)
8 september. Focus Filmtheater, Arnhem
14 september. LUX, Nijmegen
18 september. Filmhuis Den Haag
2 oktober. Vera Zienema, Groningen
17 oktober. Kriterion, Amsterdam
19 oktober. Buitensociëteit, Zwolle
24 oktober. Louis Hartlooper, Utrecht
4 november. Trianon Theater, Leiden (tijdens het Leiden International Film Festival)

Laatste updates op de site van Xangadixlives.com

15 augustus 2018

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!