Nederhorror & scifi
9 juni 2009

The Walls Have Eyes in première

Op 13 juni gaat een nieuwe Belgische lowbudget horror/thriller in première: THE WALLS HAVE EYES van Stefan Motmans.

Het loont de moeite om op zaterdag 13 juni af te reizen naar het Belgische Hasselt. Schokkend Nieuws mocht reeds een blik werpen op THE WALLS HAVE EYES, en al blijft het een lowbudget productie, het resultaat is zeer bewonderenswaardig.

Op de aftiteling telde SN slechts tien namen. Vrijwel alle deelnemers aan dit Belgische vrijwilligersproject dat ongeveer 18 maanden in beslag nam, vervulden meerdere functies op de set. Stefan Motmans (schrijver, producent, regisseur en ‘homeless man’) en Evy Schoubben (productiemanager, ‘doctor’, ‘bargirl’ en ‘mother’) spannen de kroon. Zij zijn de initiatiefnemers en vormen het team achter de website bloodydungeon.be. Ze schoten THE WALLS HAVE EYES zonder noemenswaardig budget, maar met een gedreven team vrijwilligers. Wat begon als een korte film, eindigde als een korte feature van 53 minuten.

THE WALLS HAVE EYES vertelt het verhaal van Olivia die na negen jaar uit een coma ontwaakt. Haar geheugen is ze vrijwel kwijt maar een mysterieus meisje lijkt haar de weg te willen wijzen. Samen met Evy, een andere verloren ziel met wie ze bevriend raakt, gaat ze op zoek naar de betekenis van de paar herinneringen die ze nog heeft. Hoe dieper ze graven, hoe meer er een verband lijkt te zijn met de mysterieuze ‘Eye Collector’ waarover de kranten en radio berichten…

Première van WALLS HAVE EYES Datum: Zaterdag 13 juni
Plaats: Kunstencentrum België, Burgemeester Bollenstraat 54 te Hasselt
Aanvang: 20.30 uur
Entree: 3 euro (2 euro voor leden België)
Reserveren: [email protected]

9 juni 2009

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!