foto5
foto5
Nederhorror & scifi
28 juni 2017

Salvatore krijgt teaser

foto5NEDERHORROR | Hier is de teaser van SALVATORE! De nieuwe korte film van Maarten Groen is te zien tijdens Amsterdamned en hopelijk in september ook tijdens het Nederlands Film Festival. 

Hans Dagelet speelt SALVATORE, een bejaarde Italiaan slijt zijn laatste dagen in een Nederlands bejaardentehuis. Zijn verzorger (Egbert-Jan Weeber) is echter zo onverstandig de oude man voortdurend te treiteren. “Tot het moment waarop Salvatore het niet langer pikt,” lacht Maarten Groen aan de telefoon.

Genrefilmfans kennen de Nederlandse regisseur van ROTOR (2014) en ARRÊT PIPI (2015), twee uitstekende korte horrorfilms die onder meer op het Imagine Film Festival te zien waren. SALVATORE is geschreven door Robert A. Jansen en dat is ook geen onbekende. Hij schreef de scenario’s van COMPLEXX (die hij in 2006 ook zelf regisseerde), CLAUSTROFOBIA (Bobby Boermans, 2011) en APP (Bobby Boermans, 2013). SALVATORE wordt geproduceerd door Groens eigen productiebedrijf DPPLR en House of Netherhorror, de makers van DE POEL (Chris Mitchell, 2014).

“Jan Doense van House of Netherhorror zou SALVATORE in eerste instantie zelf regisseren,” vertelt Maarten, “Uiteindelijk dacht hij: misschien is het beter om het met Maarten te doen en te kijken of we de film via het Filmfonds gefinancieerd kunnen krijgen. Ik heb toen gezegd dat ik het een waanzinnig script vond, ik het heel graag wilde doen, maar als we het niet gesubsidieerd konden krijgen wilde ik het óók doen. Ik vind het altijd zo zonde als filmplannen maar op de plank blijven liggen. Dus we hebben gewoon gezegd dat we het samen oppakken en hem geheel low-budget maken.”

SALVATORE kreeg uiteindelijk alleen een subsidie van het Amsterdamse Fonds voor de Kunst. “Genrefilms en het Filmfonds. Ik wil niet zeuren, maar het blijft gewoon pittig. Zeker omdat dit in scriptvorm al best heftig was. Dan weet je het eigenlijk al. Het is niet echt een maatschappelijke film ofzo, het is een genrefilm.” Dan, triomfantelijk: “Maar goed, hij is er nu wel!”

foto1

SALVATORE, die tien minuten gaat duren, is al zo goed als af. In de komende weken wordt het geluid geperfectioneerd. Een eerste versie werd ingezonden voor de selectie van het Nederlands Film Festival. “We hopen – gewoon omdat Jan en ik dat onwijs leuk vinden – dat we daarna ook een distributeur kunnen vinden die hem in de bioscoop als voorfilm wil programmeren. Zodat mensen, een beetje zoals vroeger, een extraatje krijgen als ze naar de film gaan.”

Welk extraatje dat bioscooppubliek dan precies te wachten staat? Maarten lacht: “Ik wil er niet teveel over weggeven. ARRÊT PIPI was heel erg slasher gore, echt spuitend bloed enzo, in deze film probeerden we het iets poëtischer aan te pakken – maar uiteindelijk werd hij toch wel heel erg bloody.”

foto4

SALVATORE is te zien op de openingsavond van Amsterdamned 2017. 

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!