Summersale Poster
Summersale Poster
Nederhorror & scifi
18 november 2013

Summersale

Summersale PosterGestolen waar op eBay zetten? Niet doen! Ruwan Heggelman maakte weer een fijn educatief (ahum!) filmpje.

Ruwan Heggelman won drie jaar geleden de award voor Beste Film tijdens het Duistere Openbaringen Filmfestival in Eindhoven met SNOEPMONSTER. Twee jaar geleden publiceerden we ook zijn korte film TRAUMA.  Inmiddels zit de jonge filmmaker in het derde jaar van de HKU en prijkt er een mooie collectie films op zijn YouTube-pagina.

“Ik ben erachter gekomen dat ik de duistere kant van de mens erg interessant vind,” schrijft Heggelman op vragen van Schokkend Nieuws. “SUMMERSALE is een soort vervolg op een korte film die ik in 2011 maakte, SEE YOU AT THE PARK. Ik hou ervan de kijker te laten denken dat hij de slechterik volgt, terwijl er altijd iets ergers en onverwachters om de hoek schuilt. Een paar maanden geleden is er ingebroken bij ons op de studentengang. Toen is dit idee geboren.”

Thij de Haan en Tom Hofman spelen rollen in SUMMERSALE. “De resterende acteurs willen anoniem blijven, en dat snap ik wel,” schrijft Heggelman. “We hebben de film opgenomen in een weekend, in het beruchte Amersfoort.”

De regisseur werkt op het moment aan een horrorkomedie die hij in augustus 2014 gaat draaien. “Na mijn studie, ik studeer af in 2015, wil ik proberen een speelfilm te maken. Dit is natuurlijk makkelijker gezegd dan gedaan, daarom ben ik nu al druk bezig te kijken hoe ik het voor elkaar kan krijgen.”

Bevredigend is de noeste arbeid in elk geval wel. Zowel voor de kijker als voor de acteurs: “Ik citeer de hoofdrolspeler na opname van het bloedige hoogtepunt van SUMMERSALE: ‘Oké, dat was fucking geil!’”

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!