Gliese 581
Gliese 581
Nederhorror & scifi
19 oktober 2012

Steun Gliese 581

 Gliese 581NEDERLANDSE SCIFI | Een sciencefictionfilm in de stijl van 2001: A SPACE ODYSSEY en MOON maken als afstudeerfilm klinkt ambitieus, maar toch is het Rianne Haak gelukt. Haar GLIESE 581 is bijna af maar kan nog wat hulp gebruiken.

Astronaute Eva is getraind voor één doel: afreizen naar het stelsel Gliese 581 om een planeet te vinden waarop leven mogelijk is, nu de grondstoffen en levensmiddelen op aarde bijna op zijn. Net voor haar einddoel begint haar ruimteschip echter kuren te vertonen en staat Eva voor een moeilijke keuze: terugkeren of haar reis voortzetten, wetende dat ze daarvan niet zal terugkeren.

{vimeo}49767564{/vimeo}

GLIESE 581 is het afstudeerproject van een groep studenten van de HKU onder leiding van regisseuse en scenariste Rianne Haak. Met minieme middelen is inmiddels een prachtig decor gebouwd: het ruimteschip Vesta III waarin Eva, gespeeld door Sanne van Dijk,  haar missie probeert te volbrengen. Een groot deel van de veertig minuten durende film is inmiddels gefilmd en op de website zijn een teaser en mooie ontwerpstudies te zien.

Voor het afronden van de film is nog extra budget nodig. Via het crowdfunding platform CineCrowd kunnen scifi-liefhebbers een financiële bijdrage leveren aan GLIESE 581.  In ruil voor een donatie ontvang je straks een dvd of zie je zelfs je naam op de aftiteling terug.  

Meer informatie over de film en hoe je kunt bijdragen vind je op:
www.gliese-581.com
www.cinecrowd.nl

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!