SpaceBeesr 1
SpaceBeesr 1
Nederhorror & scifi
20 oktober 2016

Space Beers

SpaceBeesr 1NEDERLANDSE SCIFI | Vandaag wordt de teaser gelanceerd van de korte Nederlandse sciencefictionfilm SPACE BEERS. Proost! Schokkend Nieuws heeft de primeur.

Jed, een jonge Schot, wordt na een avondje stevig doorzakken ontvoerd naar een obscure kroeg lichtjaren hiervandaan. Twee psychotische aliens, de verveelde studentes Zendra en Talia, maken er een gewoonte van vreemdelingen van andere werelden te ontvoeren en uit te dagen voor een intergalactische drinkwedstrijd. Wat moet je anders doen als je de beschikking hebt over papa’s unlimited credit card en het hele universum? Is Jed hun perfecte tegenstander? Zal hij de psychotische studentes verslaan? Of eindigt hij als after-party man-snack? Biertjes zijn gratis!

SPACE BEERS klinkt ons in de oren als een vijftien minuten durende, verrukkelijk ontspoorde versie van de STAR WARS Cantina Scene. Hier is de teaser:

Na ZOMBEER (Rob van der Velden, Barend de Voogd, 2008) en THE ALIEN THAT STOLE OUR BEER (Wiechert Warntjes, 2011) worden we dus weer getrakteerd op een Nederlandse, door bier geïnspireerde korte film. Het forse budget en de mate van professionaliteit zijn echter van een heel ander orde. Het Engelstalige SPACE BEERS is geschreven door Philip Michael Howe, een van de oprichters van het Nederlandse genrefilmcollectief They Film Features, dat verder bestaat uit Ariel Castillo en Willem de Beukelaar. De Director of Photography is ook geen onbekende: Bart van Tunen, een van de initiatiefnemers de Heemskerkse tiener-slasher CARNIFEX.  De special make-up effects worden gedaan door Kelatow FX. Aardig is nog te vermelden dat ook special make-up artieste Cristina Patterson haar steentje komt bijdragen. Zij is gespecialiseerd in speciale contactlezen en leverde o.a. aan THE WALKING DEAD, MAD MAX: FURY ROAD en STAR TREK BEYOND.

SPACE BEERS wordt geregisseerd door Bouke van Veen en Maurice Schutte. Schutte, zo vertelt hij aan de telefoon, is van huis uit internettechnicus maar op zijn CV prijken inmiddels de nodige televisieprogramma’s en commercials.  “Ik heb een informaticaopleiding afgerond. Vandaaruit ben ik computergraphics gaan doen. Tien jaar geleden besloot ik gaan leren monteren, via MTV en AT5 ben ik uiteindelijk gaan produceren, monteren en nu dus regisseren.” Schutte produceerde eerder dit jaar de 360 graden VR short THE INVISIBLE MAN van Hugo Keijzers. “Tijdens het schrijven van de korte film kwamen we er achter dat Talia en Zendra best leuke personages zijn, waarover je meer te weten wilt komen. Hun rol vergroten in de korte film zou het tempo volledig overhoop halen en er is toen besloten een proloog te maken. Deze proloog is volledig geanimeerd door KLOMP! Animation in Rotterdam. De proloog en de live-action teaser vormen samen de aankondigingstrailer die je nu ziet.”

mt_ignore: SpaceBeers still 05

De twee hoofdrolspeelsters van SPACE BEERS zijn in augustus al gevonden. Victoria Broom (ZOMBIE WOMEN OF SATAN, DERANGED, ABCS OF DEATH 2) en Sophia la Porta spelen respectievelijk Talia en Zendra. Schutte: “Victoria gaat aardig wat horrorfilms af. Ze is een ontzettende fan en dat heb je nodig: actrices die geloven in de wereld waarin ze spelen. Sophia doet meer dramaseries, maar als je haar op het scherm ziet… (lacht) Ze spelen twee behoorlijk doorgedraaide typetjes.”

“We gaan binnenkort audities doen in Londen om de mannelijke hoofdrolspeler te vinden. De casting director heeft een interessante lijst doorgestuurd waarop zowel B-acteurs op staan als A-listers. Ik denk dat we gewoon voor de lol twee A-listers gaan benaderen. Kijken of ze toehappen. “ Schutte is voor zijn werk regelmatig in Londen en is er beslist over. “Daar zit de Europese filmindustrie. Als je een project aan het realiseren bent, of het nu corporate is of een film, het moet tegenwoordig meestal Engelstalig zijn. Nederlanders kunnen best aardig Engels praten, maar vlieg gewoon die kant op, cast iemand ter plekke en je hebt een stuk betere kwaliteit.” De taal is overigens geen belemmering voor het enige personage dat volledig CGI zal zijn. Schutte grinnikt: “Die meiden ontvoeren continue aliens van andere planeten, en dus ook een soort visachtig wezen van een waterplaneet. Die belandt daar in een vissenkom op de bar. Niet heel erg spraakzaam natuurlijk. “

De opnames van SPACE BEERS staan voor eind dit jaar gepland. “Uiteindelijk ben ik al meer dan tevreden als het voor april 2017 af is.” Helemaal zo bedoeld was het niet, maar na al het geld en tijd dat er in de korte film gestoken is, fungeert SPACE BEERS ook een beetje als proof of concept.  “Ik ga naar SXSW dit jaar en naar het Cannes filmfestival. Als de korte film klaar is, ligt ook al meteen het scenario klaar voor de lange film!”

De Space Beers website gaat vanmiddag live!

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!