Nederhorror & scifi
24 september 2008

Shocking Shorts online

De elf genomineerde inzendingen voor de Shocking Shorts Award zijn nu online te bekijken.

Vijfenveertig korte films zijn er ingezonden voor de wedstrijd, die werd uitgeschreven door kabelzenders 13th Street en het Sci-Fi channel. De zes genomineerde films in de categorie Sci-Fi en vijf voor 13th Street zijn voorgelegd aan een jury bestaande uit onder meer Rutger Hauer, Doreen Boonekamp (directeur Nederlands Filmfestival) en Jean van der Velde. Op zondag 28 september, tijdens het Nederlands Filmfestival in Utrecht, wordt bekend gemaakt wie de hoofdprijs wint: deelname aan het twee weken durende Universal Studios Filmmasters Programme in Hollywood. Minstens zo aantrekkelijk is dat de winnende filmpjes te zien zullen zijn op 13th Street en het Sci-Fi channel.

Onder de genomineerden zijn enkele bekenden. THE 3D MACHINE van Ka-Ching Cartoons bespraken we reeds in SN #77. Marinus Groothof maakte een thriller over een terroristisch complot getiteld MORNING TO NOON. Erwin van den Eshof (DOOD EIND), is genomineerd met HARRY DORIGHT’S PRELUDE TO HELL. Tijdens de viering van zijn zestigste verjaardag blijkt dat Harry lang geleden een pact met de duivel sloot. Nauwelijks is de taart aangesneden of de duivel in persoon komt zijn beloning halen, middels een vreemd spel met de geschrokken gasten. De korte film is geproduceerd door Nick Jongerius, wiens productiebedrijf Pellicola ook BROTHER’S KEEPER produceerde. Ook die korte film van Martijn Smits (DE BUG) is genomineerd: over de bizarre relatie tussen twee broers.

Drie medewerkers van Schokkend Nieuws wisten eveneens tot de selectie door te dringen. Rob van der Velden (NAILED BY NIKITA) en Barend de Voogd (IMPORT) regisseerden ZOMBEER (zie foto). SN-administratrice Marjan produceerde de korte film over een bierbrouwer met fatale dorst.

24 september 2008

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!