despair
despair
Nederhorror & scifi
11 december 2013

Ridderepos uit Breda

despair Bram Knol, student illustratie aan kunstacademie St. Joost in Breda, heeft een droom. Hij hoopt na zijn studie aan de slag te kunnen bij Weta, beter bekend als het bedrijf dat Peter Jackson bij diens LORD OF THE RINGS- en HOBBIT-films van special effects voorzag. Brams visitekaartje heet DESPAIR.

Na een jaar hard werken is hij een stapje dichter bij de verwezenlijking van die droom. Gisteren ging DESPAIR feestelijk in première in Theater De Leest in Waalwijk.  De rest van Nederland kan vanaf nu meegenieten. Evenals van de uitvoerige making of.

In DESPAIR treden twee ridderlegers tegen elkaar in het strijdperk, terwijl in een kasteeltoren op een heuvel een jonkvrouw op verlossing wacht uit haar gevangenschap. Opvallendste aspect is de eigenzinnige vormgeving van dit met een minimale cast en crew, tegen een green screen gedraaide spektakelstukje. Ronduit verbluffend is de kleurrijke en exotisch beschilderde wapenrusting van de aanvoerders van beide legers. Maar ook een afgehakt hoofd weet te overtuigen. En mogen we even vloeken in de kerk? Eigenlijk vinden we Brams art-direction en kostumering een stuk vindingrijker en verrassender dan die van drie LORDS en twee HOBBITS bij elkaar.

Voor meer informatie: www.bramknol.com

11 december 2013

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!