Nederhorror & scifi
31 oktober 2010

Razor Reel trapt af met wereldpremière SINT

De Brugse cinefielen Yves Ballegeer, Patrick van Hauwaert en Kristof de Vestele hadden het maar mooi voor elkaar: terwijl Mr. Horror in Amsterdam de sneak preview mocht doen, kreeg hun Razor Reel in Brugge de officiële wereldpremière van SINT. Een uitstekende opener voor een week vol cult, horror, sci-fi, thrillers en anime.

De Brugse reien, de Vlaamse primitieven ‘“ je moet ze eens gezien hebben en met Razor Reel is er een extra reden bijgekomen om de stad te bezoeken. Het festival duurt dit jaar tot en met zondag 6 november en heeft een rijk gevuld programma met 14 korte films en 42 features, waarvan 2 wereldpremières (SINT en LIFE IS AN ART) 12 Europese en 24 Belgische premières.

Eregast van het festival is dit jaar Johan Vandewoestijne, door zijn gastheren wel omschreven als de Belgische Roger Corman. Andere filmmakers en acteurs die u er tegen het lijf kunt lopen zijn onder andere Dick Maas, Huub Stapel, Paul Andrew Williams (THE COTTAGE, CHERRY TREE LANE) en Anders Banke (FROSTBITTEN, NEWSMAKERS). Voor eenieder die ook graag films zou willen maken is er een workshop grime, een panelgesprek over het financieren van je film en een symposium over censuur.

Bekijk de complete programmering op de website van het Razor Reel Fantastic Film Festival. Hieronder alvast enkele trailers.

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!