Frankensteins monster Boris Karloff
Frankensteins monster Boris Karloff
Nederhorror & scifi
9 augustus 2015

Masters of Fear

Frankensteins monster Boris KarloffNEDERHORROR | De VPRO zoekt jonge, talentvolle horrorregisseurs voor het televisieprogramma Masters of Fear.  Jonge filmmakers krijgen de kans om met een beperkt budget een horrorfilm te maken dat tijdens Halloween wordt uitgezonden op NPO 3.  Wel snel reageren, want je hebt tot 28 augustus om je plan in te dienen!

Filmmakers hebben tot 28 augustus de tijd om een plan in te leveren voor een  film van circa vijf minuten in het horrorgenre. Een jury bepaalt welke drie plannen budget krijgen toegewezen om de film daadwerkelijk te kunnen maken. . De drie geselecteerde regisseurs krijgen ieder 7500 euro om de film te maken. Met dit budget moeten ze alles bekostigen, van casting tot productie tot draaien tot montage. Creatief omgaan met geld en middelen is dus geboden.

Het resultaat is te zien in de televisie-uitzending op 31 oktober op NPO 3. Naast de vertoning van de drie korte films worden er ook making of-filmpjes vertoond en zullen de regisseurs op de avond zelf worden geïnterviewd. Tijdens deze uitzending worden de drie films vertoond in een bioscoopzaal met publiek. Het publiek is aangesloten op een hartslagmeter, waarbij gemeten wordt welke film ze het meeste laat schrikken. Dit resultaat laat de vakjury meewegen bij het bepalen wie de beste horrorfilm heeft gemaakt.  De winnaar wordt gekroond tot Master of Fear 2015!

Meedoen? Schrijf je in via: vpro.nl/mastersoffear.

 

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!