Lili poster design DEF web
Lili poster design DEF web
Nederhorror & scifi
29 april 2019

Lili

Lili poster design DEF webNEDERHORROR | Goed nieuws van Yfke van Berckelaer. De Nederlandse filmmaakster lanceert vandaag de poster van haar korte #metoo-horror LILI.

Schokkend Nieuws mocht haar nieuwe korte film al zien. LILI gaat over een jonge actrice die auditie doet voor de rol van Victoria. ‘What are you doing here?’ is de openingszin van de scène die ze wel vier keer over moet doen voor een oudere man, die zorgvuldig buiten beeld blijft… Zorg dat je helemaal tot het einde blijft kijken.

LILI is geschoten in één enkele take, die gaandeweg steeds oncomfortabeler aanvoelt. Yfke: ‘Met Lili wilde ik ingaan op hoe het voelt om in een #metoo situatie terecht te komen, maar dat tegelijkertijd ook op zijn kop zetten. Aan de ene kant laat de film zien hoe kwetsbaar je kan zijn in bepaalde situaties en hoe makkelijk daar misbruik van gemaakt kan worden, aan de andere kant is het juist een film over empowerment, maar dan met een horrorrandje.’

Hoofdrolspeelster Lisa Smit, bekend van oa DE GRIEZELBUS, TBS, PROJECT ORPHEUS en binnenkort te zien in de eerste Nederlandse Netflix-original ARES, bewijst wat ze allemaal in haar mars heeft. Haar tegenspeler is niemand minder dan Derek de Lint (SOLDAAT VAN ORANJE, DE AANSLAG). De special make-up effects zijn van Rogier Samuels.

Yfke van Berckelaer studeerde in 2006 af aan de California Institute of Arts met haar zombiemusical ZOMBIE LOVE, die wereldwijd meer dan twintig prijzen in de wacht sleepte. Ze maakte de korte romantische komedie ALL THE SINGLE LADIES!, die o.a. de prijs voor Beste Comedy won op het Dragon Con Film Festival in Atlanta, en regisseerde (samen met Bram Roza) de documentaire XANGADIX LIVES!, over de ontstaansgeschiedenis van de legendarische horrorfilm DE JOHNSONS. Schokkend Nieuws-lezers kennen haar als onze correspondente in L.A. en columniste.

Voorlopig moeten jullie het even met de poster doen. LILI zal ongetwijfeld binnenkort op de filmfestivals te zien zijn, maar wanneer de film in première gaat is nog niet precies bekend.

Officiële Facebookpagina

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!