Nederhorror & scifi
21 april 2010

Friesche terreur in Eindhoven

Op zaterdag 24 april heerscht de Friesche Terreur in Eindhoven. Op die dag namelijk, vertoont filmhuis BROET de film FRISIAN TERROR van Bart van Dekken.

Van Dekken, die we nog kennen van zijn korte film VLEESDAG, levert met FRISIAN TERROR zijn eerste lange satirische horrorproductie van Fryske bodem.

FRISIAN TERROR gaat over een gestoorde sekteleider (John Beringen) die met zijn inteeltfamilie en volgelingen dood en verderf zaait op een verlaten industrieterrein in de Kollumerwaard. De sekte aanbidt de Friese koning Sigurd die in de middeleeuwen een schrikbewind voerde. In 1989 probeerde een Sovjetgeneraal de schedel van koning Sigurd, die speciale krachten zou bezitten, te vinden met de hulp van een Nederlandse archeoloog. De opgravingen begonnen, de schedel werd gevonden, maar… de archeoloog raakte bezeten door de geest van de wrede Sigurd. Als de waanzinnige sekteleider profeteert hij nu moord en doodslag.

Hoofdrolspeler John Beringen lichtte voor Schokkend Nieuws nog een tipje van de sluier over deze no-budget productie: ‘Op een gegeven moment verschijnt koning Sigurd aan de sekteleider, en legt hem uit dat hij een kind moet verwekken bij de Duivelin van de Lust. Alleen zo kan Sigurd reiïncarneren.’ Dat verklaart de casting van Miss Sexy Bikini, vermoeden wij.

Special effects diva’s Kaya Kolodziejczyk en Suzie Terror hielpen bij de slotscene, een cameo van Jan ‘Mr. Horror’ Doense als onfortuinlijke filmcriticus (zie foto). Regisseur Bart van Dekken en acteur John Beringen zijn aanwezig bij de screening in Eindhoven.

Zaterdag 24 april
Aanvang: 21. 00 uur
Filmhuis BROET
Glaslaan 2 (gebouw SBX), 5616 LW Eindhoven.
Broet website

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!