Cursed
Cursed
Nederhorror & scifi
3 april 2014

Cursed

Regisseur en producent Nick Jongerius probeert de Nederlandse omroepen te interesseren voor een nieuwe horrortelevisieserie! Misschien niet bijster origineel, maar van de teasers van de eerste twee afleveringen van Cursed zouden wij zeker niet wegzappen.

Nick Jongerius kennen we uiteraard als één van de producenten van DOODEIND en FRANKENSTEIN’S ARMY. Verleden jaar publiceerden we de teaser van zijn aankomende polderslasher THE WINDMILL MASSACRE. Jongerius heeft een update: “Het script van THE WINDMILL MASSACRE is bijna klaar. We gebruiken de komende twee weken om de laatste tweaks te doen en dan gaan we ermee naar verschillende geïnteresseerde partijen die kunnen helpen bij de financiering. Hopelijk lukt het ons om dit jaar nog te starten met de productie.”

Maar ondertussen is de producent dus ook begonnen met de ontwikkeling van een Nederlandse televisieserie. Cursed “moet een mix worden tussen The Twilight Zone en PARANORMAL ACTIVITY. Het worden losstaande verhalen van telkens 23 minuten, waarin normale mensen geconfronteerd worden met bovennatuurlijke verschijnselen.”  De teaser claimt dat er in Nederland jaarlijks tweehonderd geregistreerde paranormale fenomenen zijn.

Genoeg voor minstens zoveel afleveringen, lijkt ons. Om de omroepen te overtuigen heeft Jongerius eind januari twee teasers geregisseerd van de eerste twee afleveringen.  RedRoom gaat over IT-student Marc die geobsedeerd raakt door een urban legend. Ergens op het internet zwerft RedRoom rond, een Japanse banner die alleen te vinden is op obscure Aziatische sites. Als je deze killer pop-up aanklikt schijn je dood te gaan.

In Selfie wordt Iris regelmatig lastig gevallen door een geestverschijning, maar niemand gelooft haar. Wanhopig besluit ze zichzelf te filmen en op die manier bewijsmateriaal te verzamelen…

Cursed heeft al een eigen Facebook-pagina Hou ‘m in de gaten!

3 april 2014

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!