Castfoto De Poel
Castfoto De Poel
Nederhorror & scifi
10 augustus 2013

Cast De Poel is compleet

Castfoto De PoelDe cast van DE POEL, de nieuwe Nederlandse horrorfilm van Chris W. Mitchell, is compleet. De opnames beginnen volgende week.

In DE POEL gaan twee gezinnen wildkamperen aan een idyllisch bosmeertje. Al snel blijkt dat een mysterieuze kracht die in het meertje huist, het gezelschap niet meer laat gaan. Rotting en bederf slaan toe… Waanzin en moord…

De opnames van de DE POEL vinden van 10 juli tot 8 augustus 2013 plaats in Overijssel. De bovennatuurlijk griezelaar is het speelfilmdebuut van schrijver/regisseur Chris W. Mitchell, naar een scenario dat hij samen met hoofdrolspeler Gijs Scholten van Aschat schreef. DE POEL wordt geproduceerd door Jan Doense en Herman Slagter (House of Netherhorror) en San Fu Maltha (Fu Works). Director of photography is Gabor Deak.

Op de foto de (vrijwel) volledige cast. Van links naar rechts: Chris Peters, Gijs Scholten van Aschat, Katja Herbers, regisseur Chris W. Mitchell, Jamie Grant, Carine Crutzen en Bart Klever. Alleen Alex Hendrickx ontbreekt op de foto.

Alex Hendrickx speelt de gevoelige Jan. Samen met zijn vader Lennaert, zijn moeder Sylke, zijn oudere broer Marco en de goede vrienden Rob en dochter Emilie belandt hij voor een gezamenlijke kampeervakantie aan een bosmeertje. Alex was eerder te zien in onder meer APP en DE VERBOUWING.

Gijs Scholten van Aschat is Lennaert, de initiatiefnemer van het kampeeravontuur. Scholten van Aschat is verbonden aan Toneelgroep Amsterdam en was ondermeer te zien in DOODSLAG en TIRZA.

Carine Crutzen is Sylke, de vrouw van Lennaert. De kampeertrip is zeker niet haar idee van een ideale vakantie. Crutzen speelde o.a. bij Het Publiekstheater, Het Vervolg en Hollandia. Zij speelde de hoofdrol in MAJESTEIT en was te zien in ABELTJE, DE ZIENER en NYNKE. Bij het grote publiek kreeg zij bekendheid door haar rollen in televisieseries als De Brug, Pleidooi en Vuurzee.

Chris Peters is Marco, de oudere broer van Jan. In veel opzichten zijn de twee elkaars tegenpolen. Chris Peters start in september met zijn opleiding aan de toneelschool in Amsterdam.

Jamie Grant is Emilie, die zich samen met haar vader Rob heeft laten overhalen tot deze kampeervakantie met het gezin van Lennaert. Grant is onder meer bekend van rollen in Flikken Maastricht en In Therapie.

Bart Klever speelt Rob, de vader van Emilie. Klever was te zien in tientallen televisieseries en in speelfilms als DE GROETEN VAN MIKE en MOORDWIJVEN.

De meest mysterieuze rol wordt vertolkt door Katja Herbers. Zij had onder meer filmrollen in PIETJE BELL, DE UITVERKORENE, AMSTERDAM, DE STORM, LOFT, SONNY BOY en MIJN OPA DE BANKROVER. Recent was ze te zien in SÜSKIND en BRAMMETJE BAAS.

Chris W. Mitchell verhuisde in 1988 vanuit Engeland naar Amsterdam. In 1993 maakte hij zijn debuut als schrijver/regisseur met de korte film BOOK. Mitchell schreef en regisseerde vervolgens de korte films THE PRODIGAL SON, NACHTBIJTER, JIGSAW en BIRTHDAY BOY. Hij is een veelgevraagd scenarioschrijver (o.a. SÜSKIND, FRANKENSTEIN’S ARMY) en scriptdokter, en was de assistent van regisseur Rudolf van den Berg bij TIRZA en SÜSKIND.

DE POEL is begin 2014 te zien in de bioscopen. De distributie in Nederland en België wordt verzorgd door Just Film Distribution. Dit is de eerste van vier speelfilms die de afgelopen jaren zijn ontwikkeld door House of Netherhorror. De productiemaatschappij werd in 2009 opgericht door Jan Doense en Herman Slagter, met als doel de ontwikkeling en realisering van Nederlandse horrorfilms. De andere titels op de rol zijn NIEUW BLOED, IN HET DUISTER en BIJLMER VOODOO.

DE POEL wordt gedeeltelijk gefinancierd via Crowdfunding. Vanaf 6 euro per maand ben je aandeelhouder!

www.nnfp.nl
www.houseofnetherhorror.nl

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!