Borgman
Borgman
Nederhorror & scifi
19 april 2013

Borgman naar Cannes

BorgmanAlex van Warmerdams nieuwe film BORGMAN is geselecteerd voor de competitie van het hoofdprogramma van het Festival de Cannes en maakt daarmee kans op de prestigieuze Gouden Palm. En dat is Schokkend Nieuws.

Het is voor het eerst in 38 jaar dat een Nederlandse speelfilm deze eer te beurt valt. BORGMAN is een duistere vertelling, waarin de landloper Camiel Borgman (de Vlaming Jan Bijvoet, eind vorig jaar te zien in THE BROKEN CIRCLE BREAKDOWN) zich opdringt aan het welgestelde gezin van Richard (Jeroen Perceval) en Marina (Hadewych Minis). Dit is het begin van een reeks verontrustende gebeurtenissen die langzaam maar zeker leiden tot de totale ontwrichting van het normale gezinsleven.

Wie is Borgman en wat heeft hij in de zin? Een antwoord op die vraag blijft lang uit, maar volgens twee doorgaans goed ingevoerde bronnen, wordt gaandeweg duidelijk dat Alex van Warmerdam zich voor zijn nieuwe film heeft laten inspireren door het horrorgenre en dat maakt de selectie in Cannes voor Schokkend Nieuws natuurlijk een extra feestelijke gebeurtenis. BORGMAN is vanaf 29 augustus te zien in de Nederlandse bioscopen.

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!