Overlijden
Overlijden
Nederhorror & scifi
27 november 2014

48 Hrs. Horror

Overlijden NEDERHORROR | Felicitaties aan Jasper ten Hoor en Julius Koetsier. De twee Schokkend Nieuws-medewerkers vielen gisteren in de prijzen tijden het 48 Hours Film Project. Logisch: want deze editie stond in het teken van horror.

Het 48 Hours Film Project is een internationaal fenomeen. Verschillende enthousiaste teams gaan tijdens het project de uitdaging aan om binnen 48 uur een film te maken. Redactieleden Rob van der Velden en Barend de Voogd namen in 2007 al eens deel, en kennelijk blijft het filmersbloed kriebelen onder de medewerkers. De horroreditie werd gehouden in het weekend van 22 en 23 november en er deden in totaal tien teams mee, ondanks – mogen we toch wel zeggen – het stevige inschrijfgeld.

Jasper ten Hoor, één van de drie mensen die onze rubriek Thank God It’s Friday met allerlei weetjes en linkjes vult, studeerde in 2013 af aan de HKU met het horrorsprookje ROOD. Zijn team Headshot kreeg, via loting, de opdracht een korte film te maken in het subgenre ‘Supernatural Horror’. Het resultaat heet OVER LIJDEN en gaat over een lijkschouwer die tijdens een routineklus ontdekt dat er iets mis is met het lichaam op zijn snijtafel. Acteurs Mark Kraan en Mike Reus spelen de hoofdrollen.

En met succes. Gisteravond werden de prijzen bekend gemaakt. OVER LIJDEN verzilverde maar liefst drie van de tien nominaties en werd winnaar in de categorie Beste Acteur, Best Use of Prop en Best Use of Line (“vorige week bestaat niet meer”). De film werd tweede in de strijd om de publieksprijs. Wat ons betreft had de fraaie poster, hierboven, ook bekroond mogen worden.

mt_ignore: Kweekzusje Ook Schokkend Nieuws-redactielid Julius Koetsier viel in de prijzen met, hoe kan het ook anders, Beste Scenario. Hij schreef dat voor de film KWEEKZUSJE, geregisseerd door Anne Perine van der Torren.

Julius: “Het is een scifi-horrorfilm van zeven minuten over twee zusjes, waarvan de één ontdekt heeft dat de ander kunstmatig is (hoewel dat woord als beledigend ervaren wordt). Het is een behoorlijk performance heavy film: het valt of staat helemaal bij de actrices. Het hele ding speelt zich af in een loods en bestaat grotendeels uit dialoog – tot de climax. Gelukkig hadden we Sanne Engelen en Samantha Haitsma, die het heel goed hebben gedaan en dan ook samen de prijs voor beste actrice hebben gewonnen. Ik was ook op de set en heb daar nog heel wat regels dialoog geschrapt en gewijzigd: heerlijk om te doen, tussen de opnames door dingen doorstrepen in het script.”

mt_ignore: Lilith De prijzen voor Beste Film, Beste Regie, Beste Montage en Best Use of Character gingen naar LILITH van Team Sfeerbeheer. Julius beschrijft de film, die geregisseerd werd door Rob Verbunt, als een arthousefilm over demonische bezetenheid. “Een meisje wordt in haar dromen aangevallen door een demon, prachtig gefilmd. Dat was ook mijn favoriet.”

De meeste films zijn nog niet online gezet en de website van het 48 Hours Filmproject is helaas erg karig met informatie. Andere deelnemers waren, voor zover we nu kunnen nagaan, onder meer DON’T SCREAM van Panic Room Productions en NIGHTSHOT van El Porco. We publiceren de filmpjes en eventuele extra informatie zodra ze binnenkomen. Hier is er nog één: DE LAATSTE van Pollos Productions.

 

27 november 2014

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!