2015 07 07 1436268159 3874660 ClaudiaWells2 thumb
2015 07 07 1436268159 3874660 ClaudiaWells2 thumb
INTERVIEW

Interview met Claudia Wells

2015 07 07 1436268159 3874660 ClaudiaWells2 thumbOnlangs verscheen bij Universal Pictures de ‘BACK TO THE FUTURE Anniversary Trilogy, met alle films en vele extra’s. Dertig jaar na dato gaat Claudia Wells (Marty McFly’s vriendinnetje) ook nog steeds regelmatig back to the future. Nu hangt Schokkend Nieuws weer aan de lijn met wat vragen…

Als een tijdreiziger uit de toekomst was opgedoken op de filmset in 1985 en je verteld had dat je het dertig jaar later nóg over BACK TO THE FUTURE zou hebben – zou je hem hebben geloofd?

“Nooit van mijn leven! ‘Doe normaal’, zou ik hebben geantwoord. Dat BACK TO THE FUTURE nog steeds zo leeft is een absolute droom waar ik enorm dankbaar voor ben. Dat is allemaal te danken aan de fans. En gelukkig lijken er elk jaar nieuwe fans bij te komen. Niemand van de cast of crew had destijds in de gaten dat ze een klassieker aan het maken waren. Voor mij is BACK TO THE FUTURE een film van de orde van IT’S A WONDERFUL LIFE en THE WIZARD OF OZ. Een iconische film die je altijd een grote glimlach bezorgt.”

In een alternatieve tijdlijn zou Claudia Wells niet zijn opgedoken in BACK TO THE FUTURE, maar in…

“THE GOONIES. Of GREMLINS. Of YOUNG SHERLOCK HOLMES. Ja, je hebt gelijk: ik moet wel op Spielbergs it-list hebben gestaan. Ik deed destijds de ene auditie na de andere, en kreeg keer op keer nul op het rekest. Het ging toen telkens tussen dezelfde actrices: Phoebe Cates en Elisabeth Shue, bijvoorbeeld. Die waren ook weer in de running voor de rol van Jennifer Parker. Toen ik voor een screentest voor BACK TO THE FUTURE werd uitgenodigd, dacht ik: ‘daar gaan we weer’. In totaal werd ik elf keer teruggeroepen om auditie te doen, voor Robert Zemeckis, Bob Gale (scenarist en producent – red.) en Spielberg. Wie mijn tegenspeler was? Niet Michael J. Fox, maar een andere jongen. Die hebben ze uiteindelijk toch in de film gekregen: als drummer in de band. En toen ik na elf audities de rol van Jennifer Parker kreeg, kon ik niet onder een tv-contract uit! Ik werd als Jennifer dus vervangen. Het is dat na negen draaiweken Eric Stoltz ontslagen werd, en Michael J. Fox alsnog aan boord kwam. Toen was ik ook weer in the picture, en liet mijn tv-werk het toe.”

mt_ignore:Claudia WellsMaar voor deel 2 en 3 werd je vervangen door Elisabeth Shue.

“Mijn moeder kreeg de diagnose kanker. Ik had een contract voor de sequels, maar wilde thuis blijven. Daar was alle begrip voor, er is geen druk op me uitgeoefend om het toch te doen. En zo werd Elisabeth Shue gecast. Ik heb haar nooit ontmoet, maar ben een grote fan van haar, hoor. Of ik ooit met spijt terugkijk naar het verleden? Nee, zo zit ik niet in elkaar. Ik heb een mooie kledingwinkel in L.A., Armani Wells, heb fijne vrienden, en acteer sinds een aantal jaar weer. Ik zou niets aan mijn leven willen veranderen.”

Wanneer zag jij BACK TO THE FUTURE voor het laatst?

“Een paar maanden geleden in Hollywood, toen hij live met een orkest werd vertoond en componist Alan Silvestri een onderscheiding kreeg. Ik zat naast Bob Gale en Christopher Lloyd. Het is een te gekke ervaring om naar rechts te kijken en de echte Doc Brown te zien lachen om de Doc Brown op het scherm!”

Wat doet Claudia Wells vandaag de dag nog met BACK TO THE FUTURE?

“De afgelopen maanden ging ik op wereldtour, ik reisde bijna elke dag. Handtekeningen, conventies… als je mijn fansite checkt, claudiawells.com, zie je hoe druk ik ermee ben. Daar kun je ook het ‘Save the Clocktower’ T-shirt bestellen dat ik ontwierp. Op de rug staat dan in mijn handschrift ‘P.S. I Love You’ en ‘555-4823’. Wat ik in de film op de flyer schreef!”

Tot slot: in welk jaar kunnen we naar BACK TO THE FUTURE 4? 

“Nooit! Begrijp me niet verkeerd, mócht er een deel vier komen, dan sta ik te popelen om erin mee te spelen. Maar eerlijk gezegd denk ik niet dat die er ooit komt. De film is perfect zoals hij is.” 

© Anton Damen
13 oktober 2015

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!